Acasă Stirile zilei Justitia Banii lui Mazare nu erau in Brazilia! Vezi unde i-au gasit anchetatorii...

Banii lui Mazare nu erau in Brazilia! Vezi unde i-au gasit anchetatorii conturile!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Circula de multi ani un film potrivit caruia fostul primar al Constantei detine case si conturi in insorita Brazilie dar procurorii nu au reusit sa dovedeasca nimic in acest sens. Iata ca au gasit in schimb inspectorii Agentiei Nationale de Integritate conturile lui Radu Mazare ascunse in Israel. Suma nu este foarte mare, daca ne gandim la prejudiciile si spagile pomenite in dosarele DNA, dar e de luat in seama ca e vorba despre 779.057 de euro.

Potrivit unui comunicat al Agentiei Nationale de Integritate (ANI), institutia a solicitat Comisiei de cercetare a averilor de pe langa Curtea de Apel Constanta ”extinderea actiunii de control cu privire la diferenta nejustificata intre averea dobandita si veniturile realizate de Radu Mazare”, in conditiile in care inspectorii de integritate au identificat suma de 779.057 de euro, ”reprezentand mai multe depozite intr-un cont deschis de catre acesta la o unitate bancara din Israel, sucursala Netanya”.

Depozitele bancare respective nu au fost mentionate in declaratiile de avere completate de Radu Mazare, in perioada 2008 – 2012, arata ANI, citat de Mediafax.

”Astfel, in urma datelor si a informatiilor transmise de institutiile competente pana in prezent, diferentele cu caracter nejustificat raportate la averea dobandita si veniturile realizate de catre Radu Mazare totalizeaza 916.627 euro si 143.818 lei”, arata ANI.

Radu Mazare este in prezent cercetat sub control judiciar in dosarul in care este acuzat ca a luat mita noua milioane de euro de la firme pe care le-a sprijinit in obtinerea de autorizatii.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos