Magistratii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) au aprobat vineri cererea DNA privind reinceperea urmaririi penale a doi dintre fostii ministri ai Educatiei, respectiv Ecaterina Andronescu si Alexandru Athanasiu.

 

În dosarul „Microsoft”, sunt vizati opt fosti ministri: senatorii Serban Mihailescu si Ecaterina Andronescu, deputatul Valerian Vreme, europarlamentarul Dan Nica, Daniel Funeriu, Alexandru Athanasiu, Mihai Tanasescu, Gabriel Sandu si Adriana Ticau, pe care DNA îi acuza de fapte de coruptie legate de aprobarea unor proiecte pentru licente Microsoft. Anchetatorii spun ca persoanele implicate ar fi cerut 20 de milioane de dolari din cele 54 de milioane achitate de Executiv în cadrul contractului.

Potrivit agentiei de presa Mediafax in „aranjarea” contractelor ar fi fost implicati fostul ministru Gabriel Sandu, oamenii de afaceri Dorin Cocos si Gabriel Sandu, dar si primarul din Piatra Neamt, Gheorghe Stefan. Dorin Cocos ar fi cerut 17,5 milioane de euro pentru el, Gheorghe Stefan si Gabriel Sandu, pentru a interveni în achizitionarea dreptului de utilizare a licentelor Microsoft, din care 15,7 milioane de euro au ajuns în contul unor firme controlate de cei trei, direct sau prin intermediari.

 

Procurorii DNA solicita redeschiderea urmaririi penale pe numele celor doi fosti ministri, într-un dosar în care sunt cercetate fapte similare celor din dosarul „Microsoft”, potrivit unor surse judiciare.

Cercetarea vizeaza modul de atribuire a unor contracte de catre Ministerul Educatiei.

Cererea DNA a fost înregistrata la Înalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) în 22 iunie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.