Acasă Timp liber Spiritualitate Balta din Romania in care sangele iti ingheata in vene! Animalele evita...

Balta din Romania in care sangele iti ingheata in vene! Animalele evita locul! Aici ar fi fost decapitat Vlad Tepes!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Lumea in care traim ascunde multe locuri si fenomene misterioase, cu taine inca nedescifrate de catre stiinta si care au dat nastere unor legende.

Si tara noastra este „gazda” unor astfel de locuri, invaluite intr-o aura de mister, ale caror povesti au facut inconjurul lumii, desi poate noua ne sunt mai putin cunoscute.

Unul dintre ele este “Iazul Vrajitoarelor”, o balta impresurata de legende, aflata la o aruncatura de bat de Bucuresti, langa Cernica, in padurea Boldu-Creteasca.

Desi in aparenta mica intindere de apa de 5 metri diametru nu are nimic special, in realitate fenomene ciudate, inexplicabile au fost observate in jurul acestei balti.

Locul este cunoscut si frecventat indeosebi de vrajitoarele care practica magia neagra, de aici si numele de ” Iazul Vrajitoarelor”. Potrivit superstitiilor, in fiecare an, de Sfantul Gheorghe, de Sanziene si de Sfantul Andrei, in acest loc se deschid portile spre alte taramuri, ceea ce face ca orice vraja sau blestem sa se implinesca. Mai mult decat atat, se spune ca femeile insarcinate, care vroiau sa scape de sarcina, veneau la balta si, dupa ce intrau cateva minute in apa pierdeau imediat sarcina, practica confirmata si de localnici.

Desi balta are o adancime de numai un metru si jumatate si nu isi modifica niciodata dimensiunile, indiferent de conditiile climatice, unii locuitori sustin legenda conform careia aceasta nu ar avea fund si orice obiect aruncat acolo dispare fara urma. Tonele de moloz care au fost aruncate aici de autoritatile comuniste, dupa cutremurul din 1977 pentru a scapa de ramasitele cladirilor distruse au fost parca inghitite de balta, ceea ce pare sa intareasca spusele legendei, scrie antenasatelor.

Un alt fenomen ciudat este acela ca nu exista vietati in apa si toate animalele evita acest loc.

In jurul secretelor acestui lac s-au tesut de-a lungul timpului o serie de povesti stranii si legende, insa cea mai cunoscuta, confirmata si de batrani este legenda legata de sfarsitul lui Vlad tepes.

Se spune ca aici ar fi fost ucis si decapitat domnitorul Vlad Tepes, dupa ce a fost tradat de boieri. Istoricii nu au stabilit insa, cu exactitate data si locul mortii temutului voievod.

Cert este ca, pana in anul 1955, pe locul unde se presupune ca a fost ucis si decapitat Vlad tepes, fusese un monument sculptural care reprezenta Ordinul Dragonului si evoca meritele voievodului in lupta cu turcii. Dupa 1955, monumentul a disparut fara urma, lasand in urma padurea si aceasta misterioasa balta care continua sa-i inspaimante pe oameni, prin fenomenele ciudate care se petrec in acea zona.