Aviatia militara siriana a atacat pentru prima data, pozitii insurgente de pe teritoriul Libanului, potrivit unor surse militare libaneze.

„Avioane militare siriene au efectuat un raid la frontiera dintre Liban si Siria”, a declarat un oficial militar libanez de rang inalt.

Potrivit unei surse din cadrul serviciilor de securitate libaneze, patru rachete au fost lansate spre pozitii insurgente siriene din localitatea libaneza Arsal, situata in apropierea frontierei cu Siria.

Arsal este o localitate cu populatie majoritar sunnita, sustinand rebeliunea impotriva regimului Bashar al-Assad.

Regimul Bashar al-Assad avertiza vineri ca ar putea ataca pozitii insurgente de pe teritoriul Libanului daca armata libaneza nu va interveni impotriva acestor grupuri „teroriste”, conform agentiei oficiale SANA. Ministerul sirian de Externe sustine ca „un numar mare” de insurgenti sirieni au fugit in Libanul vecin.

„Rabdarea noastra nu este nelimitata”, avertiza regimul de la Damasc, conform agentiei SANA. „Siria asteapta ca partea libaneza sa blocheze aceste grupuri teroriste”, preciza diplomatia siriana.

Siria se confrunta, de doi ani, cu revolte reprimate brutal si confruntari armate intre insurgentii afiliati opozitiei si serviciile de securitate subordonate regimului Bashar al-Assad. Conflictul s-a soldat pana acum, potrivit estimarilor ONU, cu cel putin 70.000 de morti.

Sursa: mediafax.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here