Acasă Utile Aveti mare grija! Ce se intampla daca tineti telefonul mobil in buzunar

Aveti mare grija! Ce se intampla daca tineti telefonul mobil in buzunar

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Cercetatorii din Statele Unite au descoperit ca radiatiile electromagnetice de radiofrecventa (RF-EMR) emise de telefoanele mobile pot sa scada concentratia de spermatozoizi si calitatea acestora.

Desi rezultatele inca nu sunt concludente, cercetarea se bazeaza pe cateva studii facute atat pe animale, cat si pe oameni. in cazul cercetarilor referitoare la oameni, unele studii au expus sperma provenita de la donatori voluntari, sanatosi, la RF-EMR. Altele au urmarit calitatea spermatozoizilor proveniti de la barbati care poarta, de obicei, telefonul mobil in buzunarul din fata al pantalonilor.

Rezultatele au aratat ca sperma expusa la RF-EMR a avut o concentratie mai scazuta de spermatozoizi, iar motilitatea (capacitatea spermatozoizilor de a se deplasa catre un ovul) si viabilitatea acestora erau, de asemenea, mai scazute.

In mod similar, subiectii care isi purtau telefonul mobil in buzunarul pantalonilor prezentau o concentratie mai slaba de spermatozoizi in lichidul seminal, comparativ cu cei care nu purtau astfel celularul, informeaza descopera.ro.

In cazul experimentelor facute pe sobolani, acestia au fost pusi intr-o cusca de plexiglas, iar dedesubt au fost montate telefoane mobile, la distanta de numai 5 mm de fundul custii. Dupa ce soarecii au fosr expusi la RF-EMR 6 ore pe zi, timp de 4 luni, cercetatorii au descoperit ca numarul spermatozoizilor vii a scazut cu 25%.

Inca nu se stie exact ce tip de telefon mobil sau ce benzi de frecventa au un impact mai mare, motiv pentru care cercetatorii si-au propus sa efectueze studii pentru a afla exact daca exista produse care nu au efecte negative majore.

Desi nu este clar modul in care RF-EMR afecteaza sperma, una din teorii sustine ca atunci cand telefoanele mobile sunt tinute pentru o perioada lunga de timp in buzunar, ele genereaza caldura care afecteaza sperma. Alte ipoteze sustin ideea ca radiatiile provenite de le telefoane penetreaza tesutul si interfereaza cu frecventa electromagnetica de la nivel celular, deteriorand sperma.

„Copiii, adolescentii, tinerii si femeile insarcinate ar trebui sa tina telefonul cat mai departe de organele lor reproductive, deoarece aceste parti ale corpului sunt foarte sensibile la radiatii. Acest studiu este un avertisment pentru cei care tin telefonul mobil in buzunarul din fata al pantalonilor,” a declarat dr. Joel Moskowitz de la Universitatea din California.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentDe ce sunt bune lactatele de capra!? Nu o sa le mai ocolesti dupa ce citesti asta
Articolul următorChinezii revolutioneaza lumea! Au realizat masina care se manevreaza cu puterea mintii