Acasă World Avertizare de ultima ora! Evitati sa mergeti in aceasta tara din UE!...

Avertizare de ultima ora! Evitati sa mergeti in aceasta tara din UE! Armata cauta bomba pe strazi!

sursa: telegraph.co.uk
sursa: telegraph.co.uk
Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Ministerul Afacerilor Externe atentioneaza toti romanii care se afla in Belgia, si in special in Bruxelles sa fie precauti, iar romanii care inentioneaza sa se deplaseze in aceasta tara sa-si schimbe planurile. Asta deoarece exista toate indiciile ca jihadistii pregatesc un eveniment de amploare, similar cu cel de la Paris.

Premierul belgian, Charles Michel, a declarat sambata ca alerta terorista a fost ridicata la nivelul maxim „in urma unor informatii privind riscul unui atentat similar celor de la Paris”, „comis in mai multe locuri, de mai multi indivizi”, relateaza Le Soir in editia online, citat de Mediafax. Aceasta decizie a fost luata „in urma unor informatii privind riscul unui atentat similar celor de la Paris”, respectiv „atentate care ar putea fi comise in mai multe locuri, de mai multi indivizi”, a explicat premierul belgian.

Potrivit mai multor cotidiene, produse chimice si explozibili ar fi fost gasiti la Molenbeek, o localitate din Regiunea Bruxelles. Premierul a refuzat sa comenteze pe tema anchetei, din motive de securitate.

Statiile de metrou au fost inchise, trenurile periurbane au fost suspendate, iar meciurile de fotbal din primele doua divizii amanate.

OCAM recomanda locuitorilor capitalei belgiene sa evite”locurile cu o concentratie mare de oameni,” cum ar fi”concerte, evenimente majore, gari, aeroporturi, transportul in comun” si centrele comerciale aglomerate.

Pentru restul teritoriului belgian, nivelul de alerta se mentine la 3.

Ministerul Afacerilor Externe recomanda cetatenilor romani sa consulte pagina de Interne www.mae.ro si reaminteste faptul ca cetatenii romani care se deplaseaza in strainatate au la dispozitie aplicatia „Calatoreste in siguranta” (disponibila gratuit in „App Store” si „Google Play”), care ofera informatii, sfaturi de calatorie si posibilitatea de a fi alertati, in cazul in care apar situatii speciale.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos