Avertizare de la meteorologi! Urmeaza patru zile de foc! Vor fi temperaturi de 37 de grade, la umbra – Cap Limpede

Avertizare de la meteorologi! Urmeaza patru zile de foc! Vor fi temperaturi de 37 de grade, la umbra

Ti-a placut articolul? Trimite-l unui prieten!

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis, joi, o informare meteo de canicula, disconfort termic si instabilitate atmosferica, valabila la nivelul intregii tari, in intervalul 28 – 31 iulie.

Potrivit meteorologilor, in zilele de 28, 29, 30 si 31 iulie, in regiunile extra-carpatice, valul de caldura se va extinde si se va intensifica.

In zonele de campie si podis din Oltenia, Muntenia, Moldova si Dobrogea, vremea va fi caniculara, iar la orele pranzului se vor inregistra local temperaturi maxime de 36 — 37 de grade. In cursul noptilor, minimele termice se vor situa in jurul a 20 de grade.

Disconfortul termic va fi accentuat si indicele temperatura-umezeala (ITU) va atinge si va depasi pragul critic de 80 de unitati in Campia Romana, dar pe arii restranse si in restul teritoriului.

Loading...

Pe de alta parte, ANM precizeaza ca instabilitatea atmosferica va fi temporar accentuata. Local, vor fi averse, izolat torentiale, descarcari electrice, intensificari ale vantului si, posibil, grindina, in zilele de joi si vineri (28 si 29 iulie), mai ales in regiunile vestice, nordice si centrale, iar sambata si duminica (30 si 31 iulie) indeosebi in est, centru si zona de munte.

Avertizare de la meteorologi! Urmeaza patru zile de foc! Vor fi temperaturi de 37 de grade, la umbra was last modified: iulie 28th, 2016 by Ovidiu Cercel

Ti-a placut articolul? Trimite-l unui prieten!
spre

Share Page

Close