Administratia Nationala de Meteorologie a emis, marti dimineata, o atentionare Cod Galben de ninsori valabila pana miercuri dupa-amiaza la ora 14,00 in 13 judete din centrul tarii.

Judetele in care se va depune strat consistent de zapada sunt: Hunedoara, Neamt (vestul judetului), Sibiu, Brașov, Covasna, Bacau, Vrancea, Buzau (jumatatea de nord), Prahova (jumatatea de nord), Dambovita (jumatatea de nord), Argeș (jumatatea de nord), Valcea (jumatatea de nord) și Gorj (zona de nord), scrie Agerpres.

Potrivit meteorologilor, temporar va ninge in zona de munte, iar in Carpatii Meridionali și in cea mai mare parte a Carpatilor Orientali se va depune strat de zapada, local mai consistent. Treptat, vor predomina ninsorile și in estul și sudul Transilvaniei, precum și in Subcarpatii Moldovei.

Trecator și izolat, precipitatii mixte vor fi și in zonele deluroase din restul teritoriului. In sudul și sud-estul tarii se vor cumula cantitati de apa ce pot atinge pe arii restranse 15…20 l/mp. Precipitatii, local mai abundente, se vor semnala și pe parcursul zilelor urmatoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.