Meteorologii au emis o alerta de ploi insemnate cantitativ pentru aproape toata tara, care intra in vigoare pe 19 octombrie, ora 15.00.

In intervalul 19 octombrie, ora 15.00 – 21 octombrie, ora 15.00, vor fi ploi, mai ales averse, pe arii extinse in aproape toata tara.

Astfel, in cursul zilei de luni, 19 octombrie si al noptii de luni spre marti (19/20 octombrie), va ploua in jumatatea de nord-vest a tarii, iar incepand de marti, 20 octombrie, pana la sfarsitul intervalului, aria ploilor se va deplasa spre regiunile estice.

Cantitatile de apa vor depasi local 15…20 l/mp, iar izolat, mai ales in nordul Olteniei, estul Moldovei si zona de munte, 40…50 l/mp.

Marti, cerul va fi noros si va ploua in majoritatea regiunilor, exceptand sud-estul teritoriului unde innorãrile vor fi temporare si ploile, mai ales averse, se vor semnala pe arii mai restranse, indeosebi seara si noaptea. in Moldova si Oltenia, precum si in zona Carpatilor Meridionali si Orientali, se vor acumula cantitãti de apã mai insemnate, iar pe crestele inalte de munte precipitatiile vor fi si sub formã de lapovitã sau ninsoare. Vantul va sufla mai tare in zona montanã si, trecãtor, in regiunile extracarpatice. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 10 grade in Dealurile de Vest si 20 de grade in sudul Munteniei si al Dobrogei.

In Capitala cerul va fi temporar noros si, mai ales dupa-amiaza si noaptea, va ploua. Vantul va sufla slab si moderat, iar temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 19 grade.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.