Acasă World Avertismentul care provoaca fiori! Rusia si Iran ameninta SUA! „De acum vom...

Avertismentul care provoaca fiori! Rusia si Iran ameninta SUA! „De acum vom raspunde cu forta”!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Liderii fortelor ruse si iraniene l-au avertizat pe Donald Trump ca vor raspunde in forta daca Statele Unite mai lanseaza rachete in Siria.

Acestia au declarat ca presedintele american a depasit o „linie rosie” prin bombardamentul-surpriza asupra fortelor lui Bashar al-Assad.

„Din acest moment vom raspunde in forta in cazul unor asemenea provocari, iar Statele Unite sunt perfect constiente de abilitatea noastra de a reationa”, au declarat reprezentantii intr-o declaratie comuna.

Saptamana trecuta, Statele Unite au lansat un atac cu rachete asupra unei baze militare din Siria, ca reactie la atacul chimic produs in provincia siriana Idlib. Departamentul american al Apararii a anuntat ca 59 de rachete de croaziera Tomahawk au fost lansate de la bordul unor distrugatoare aflate in estul Marii Mediterane. Atacul a vizat o baza aeriana a armatei siriene, fiind o premiera in conflictul militar din Siria, arata Mediafax.

Ca urmare, Ministerul rus de Externe a anuntat suspendarea aplicarii acordului cu Statele Unite privind coordonarea aeriana in Siria, care avea drept scop sa previna incidentele si sa asigure siguranta in spatiul aerian sirian.

„Rusia suspenda memorandumul negociat cu SUA privind prevenirea incidentelor si asigurarea sigurantei aeriene in cursul operatiunilor din Siria”, se afirma intr-un comunicat al Ministerului de Externe de la Moscova.