Acasă Stirile zilei Autoritatile romane dorm? Oreste Teodorescu atrage atentia asupra unei noi provocari a...

Autoritatile romane dorm? Oreste Teodorescu atrage atentia asupra unei noi provocari a extremistilor maghiari din Romania!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Jurnalistul Oreste Teodorescu atrage atentia autoritatilor romane fata de o nou provocare la adresa integritatii si identitatii Romaniei din partea extremistilor maghiari din organizatia intitulata „Miscarea celor 64 de comitate”, care au mascat stema Romaniei de la Ambasada din Budapesta cu o panza ce are imprimate simbolurile tinutului secuiesc.

„Provocarile iredentismului maghiar.

Acoperirea stemei Romaniei de la Ambasada Romaniei de la Budapesta de catre membrii “Miscarii celor 64 de comitate” in noaptea de 12-13 ianuarie a.c. Nici o reactie din partea autoritatilor romane la aceasta noua provocare inutila si obraznica.”, relateaza Oreste pe pagina de Facebook.

In imaginea suprapusa peste stema Romaniei este steagul oficial al Consiliului National Secuiesc. Acesta este alcatuit dupa versiunea din anul 1601 a lui Moise Székely, singurul principe al Transilvaniei de origine secuiasca. Este format din trei benzi orizontale, cele marginale fiind de culoare albastra, iar cea din mijloc, mai ingusta, de culoare aurie. Steagul contine cele doua simboluri secuiesti, Soarele si Luna. Soarele, avand infatisarea de o stea aurie cu opt colturi, reprezinta unitatea celor opt scaune secuiesti, in timp ce Luna argintie simbolizeaza credinta, speranta si increderea secuilor.

“Miscarea Tinerilor din cele 64 de Comitate” (HVIM) este o organizatie extremista care militeaza pentru refacerea Ungariei Mari. Aceasta este foarte bine pusa la punct, care militeaza pentru anularea Tratatului de la Trianon si refacerea Ungariei Mari si care este foarte activa in judetele Covasna si Harghita.Liderii acestei miscatri au legaturi stranse cu Jobbik, un partid extremist din Ungaria. Organizatia celor 64 de comitate a fost infiintata la Szeged, in 2001, de catre Laszlo Toroczkai. Acesta era un tanar care milita pentru reintregirea Ungariei Mari, promovand un discurs bazat pe incitare la ura etnica.

 

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos