Bunuri imobiliare si produse de lux (masini, iahturi) in valoare de peste 4 miliarde de euro, apartinand unor clanuri din mafia italiana, au fost confiscate in 2011 in Italia si 2.000 de criminali au fost arestati, a anuntat Ministerul italian de Interne.

In total, 2.041 de mafioti, dintre care 18 sunt considerati in mod deosebit periculosi, au fost retinuti pe parcursul anului trecut, cand statul a efectuat si 12.139 de sechestrari si confiscari de bunuri apartinand clanurilor mafiote, intre care 723 de societati si un numar neprecizat de masini de lux si iahturi, in valoare de 4,124 de milarde de euro.

Majoritatea bunurilor confiscate au fost descoperite in Sicilia (5.103 bunuri confiscate, in valoare de 1,6 miliarde euro), urmata de Campania, regiunea Napoli, (3.225, in valoare de 1,4 miliarde de euro) si de Calabria (2.260 confiscari – in valoare de o jumatate de miliard de euro).

Confiscarea bunurilor – imobile, intreprinderi in diverse sectoare, hoteluri-restaurante, produse de lux – facilitata de legislatia italiana este considerata un instrument foarte eficient in lupta contra criminalitatii organizate.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.