Acasă Sanatate Autoritatile au gasit E.coli in branza din Arges si in carnea de...

Autoritatile au gasit E.coli in branza din Arges si in carnea de pui din Bacau!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

ANSVSA a gasit E.coli in produse lactate din Arges si din Bacau. Bacteria a fost descoperita intr-un sortiment de branza. De asemenea, in urma analizelor efectuate, reprezentantii ANSVSA au gasit bacteria si in carne de pasare recoltata dintr-o gospodarie.

„In urma analizelor de laborator, inspectorii veterinari au gasit E-coli in probele de branza de la Lactate Bradet din Curtea de Arges, care comercializeaza si produse traditionale. Este vorba despre o cantitate de 20 de kilograme de branza proaspata de vaci. De asemenea, in judetul Bacau inspectorii au gasit intr-un frigider carne de pasare recoltata dintr-o gospodarie personala”, a declarat ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, potrivit evz.ro.

ANSVSA a confirmat ca bacteria E.coli a fost gasita la o gaina din curtea in care locuieste copilul din Bacau care s-a imbolnavit saptamana trecuta si a fost transportat la Iasi cu sindrom hemolitic uremic. Bacteria pericolasa a fost gasita, mai exact, intr-o „proba de pui (spate cu gat) recoltat din frigiderul uneia dintre persoanele  (apartinator) implicate in ancheta Ministerului Sanatatii. Carnea provenea de la pasari din gospodaria persoanei respective (judetul Bacau)”.

De asemenea, in Arges ar fi fost descoperita aceeasi bacterie intr-un sortiment de branza. Este vorba de „probe prelevate dintr-un lot de 25 de kg branza proaspata de vaci, produsa de o unitate de prelucrare a laptelui din judetul Arges. in urma confirmarii prezentei bacteriei, inspectorii DSVSA s-au deplasat la sediul unitatii, pentru verificari. Datele rezultate in urma verificarilor arata ca lotul respectiv de  branza a fost de 25 de kg, produsa in data 22.02.2016, cantitate care nu a mai fost regasita la producator sau la comercializare”, se arata in comunicatul ANSVSA.

ANSVSA a decis sistarea activitatii in sectia de branzeturi unde a fost realizata branza proaspata analizata, pana la elucidarea situatiei și efectuarea dezinfectiei in aceasta secție a spatiilor, utilajelor, ustensilelor si suprafetelor de lucru. Dezinfectia va fi urmata de recoltarea de teste de sanitatie care sa ateste eficienta igienizarii. De asemenea, personalul angajat al fabricii va fi examinat din punct de vedere coprobacteriologic, intr-un laborator de specialitate. Totodata, se va face recoltare de probe de lapte de la cele 2 ferme in momentul receptiei in fabrica, pentru examen bacteriologic si probe de apa, provenite de la intrarea si iesirea din unitate.