Lectorul univ. dr. Orlando Balas, profesor de limba germana la Universitatea din Oradea a tradus numele presedintelui Romaniei, Klaus Iohannis.

Klaus Werner Iohannis…

– provine din greaca de la Johannes (Ιωάννης) si care in original (in ebraica) inseamna „Yahweh (God) is gracious” (Dumnezeu este plin de har)

– Klaus este o prescurtare a numelui Νικολαος (Nikolaos) si inseamna „victoria poporului” – provine din greaca νικη (nike) „VICTORIE” si λαος (laos) „popor/oameni”.

– Werner – este un nume nemtesc care se traduce prin : „razboinic-protector”.
Ca sintagma, numele s-ar traduce astfel: Victoria poporului aparata prin harul lui Dumnezeu” a postat Orlando Balas pe pagina sa de facebook.

In 2009, profesorul oradean a fost cel care a initiat o petitie online pentru sustinerea lui Klaus Iohannis ca premier al Romaniei, dupa caderea primei motiuni de cenzura a guvernului Boc. Mii de oameni au semnat aceea petitie, printre ei numarandu-se si PSD-isti.

Sursa: rtv.net

1 COMENTARIU

  1. Intradevar, Iohanis, in germana, inseamna Iahve dar Klaus inseamna Craciun (Noel in franceza). Putini sunt aceia care stiu insa ca Iahve este Saturn/Sabatai ( Niuk in ivrit) alias Dokius si ca EL (Baal Moloh) este Craciun care si-a ucis Tatal, pe Uramus (Ceriu) si care isi sacrifica copilasii dar care, la randu-I, EL (SABAOT zeu chtonian) este aruncat de catre cel de-al saselea fiu al sau, Joe (Zeus), in Tartar. Schizmaticii iudei (esenienii) si schizmaticii elini alexandrini au facut din EL(Kronos) STAPANUL Universului si din Joe (Homolos) au facut pe Fiul Domniei Sale, ascunzand lumii pe Dumnezeu Adevarat care este Anu sau Uranu (Ceriu) ori Munteanu (Amon Ra la egipteni) si pe Fiul Domniei sale care ” I Sus ” ( Dumnezeu Adevarat din Dumnezeu Adevarat) la Ceriu, la Tatal Sau Celest. Numele imparatesc al Fiului lui Uranus este Purpureus.
    In Carpati Domnia Sa se numeste Voloh si Gruia iar in elina apare sub numele Typhon care inseamna Vocea (Graiul) la egipteni este Seth Nehes ( Ahriman la persi), dar pentru noi, Domnia Sa este Negru Voda. In aceste circumstante iudeo-elinii L-au recuperat pe Iahve/EL drept Craciun care „aduce” daruri la copii, EL care, ca si Iohanis nu are copii decat pe constiinta …
    Vezi amanunte despre personalitatea lui Saturn Ono in Dacia preistorica, Nicolae Densusianu.
    Acum se poate intelege de ce aceasta carte de capatai a neamului.nostru romanesc este si astazi hulita…
    Dacia va renaste prin adevar si cuget neintinat!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.