Acasă World Au gasit capsula timpului! Trebuia deschisa in anul 6939! Ce mostenire a...

Au gasit capsula timpului! Trebuia deschisa in anul 6939! Ce mostenire a lasat Einstein pentru omenire acolo!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

In anul 1939, la un targ al oamenii de stiinta sustinut la New York, mai multi inventatori si astro-fizicieni au ingropat la 15 metri sub pamant ceea ce se numeste capsula timpului.

Este vorba despre un fel de buncar, ce cantareste 400 kg, care depoziteaza diferite inventii ale acelei perioade. Capsula era menita sa fie dezgropata 5000 de ani mai tarziu, adica in anul 6939. Scopul experimentului: ca urmasii nostri, de peste 5000 de ani, sa observe cat de mult a evoluat omenirea.

Astfel, pe langa exemplare ale revistei Life Magazine, tigari, obiecte metalice, plastice, arta contemporana si diferite seminte agricole, oamenii de stiinta au ingropat si un bilet scris de Albert Einstein, care s-a vrut un mesaj pentru urmasi.

Iata ce scria Albert Einstein in mesajul lui:

„Vremurile noastre sunt productive si avem minti creatoare. Inventiile ne usureaza viata in mod considerabil. Traversam marile folosind puterea tehnologica. Am invatat sa zburam, putem sa trimitem mesaje si stiri fara dificultate in intreaga lume, folosind cablurile electrice.

Totusi, oameni care traiesc in tari diferite se omoara unii pe altii si de aceea cei care se gandesc la viitor traiesc in spaima si teroare. Inteligenta si caracterul maselor sunt inferioare fata de cele ale catorva indivizi, care produc lucruri valoroase pentru comunitate. Ma incred ca posteritatea va citi aceste randuri cu un sentiment de superioritate justificata si cu mandrie”, a scris Albert Einstein, arata realitatea.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos