Acasă Stirile zilei Atentie, parinti! Lapte praf contaminat: Copiii cu simptome de intoxicatie trebuie dusi...

Atentie, parinti! Lapte praf contaminat: Copiii cu simptome de intoxicatie trebuie dusi urgent la medic!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

 

Autoritatile franceze au interzis vanzarea si au cerut retragerea unor formule de lapte praf si produse alimentare pentru copii fabricate de gigantul francez Lactalis, dupa descoperirea bacteriei salmonella, a anuntat duminica Directia Generala pentru Concurenta, Consum si Combaterea Fraudelor (DGCCRF), transmite Reuters.

Rechemarea vizeaza produsele exportate in Europa, Africa si Asia, inclusiv catre Romania, China, Taiwan, Pakistan, Afganistan, Irak, Maroc, Liban, Sudan, Serbia, Georgia, Grecia, Haiti, Columbia si Peru.

Compania franceza Lactalis nu a gestionat corespunzator riscul contaminarii si i s-a ordonat sa efectueze rechemarea produselor si sa opreasca vanzarile si exporturile unor produse alimentare pentru copii fabricate la unitatea sa din Craon, in vestul Frantei, din 15 februarie, a informat DGCCRF.

Anuntul vine dupa ce in 3 decembrie autoritatile franceze au retras trei formule de lapte praf pentru copii, dupa ce 20 de sugari, toti cu varsta sub sase luni, au fost infectati cu bacteria salmonella.

Saptamana aceasta au fost raportate cinci noi cazuri de infectie cu bacteria salmonella.

Purtatorul de cuvant al Lactalis, Michel Nalet, a afirmat ca produsele pot fi schimbate in farmacii sau supermarketuri si a dat asigurari ca orice bacterie salmonella este distrusa daca se fierbe laptele doua minute.

Oficialii francezi au precizat ca intoxicatia cu salmonella are loc la trei zile dupa consumul de produse infectate. Simptomele sunt gastroenterita, insotita de varsaturi, diaree si – in majoritatea cazurilor – febra. Parintii ai caror copii au suferit astfel de simptome ar trebui sa consulte un medic, a spus ministerul.

In Romania, Lactalis este lider de piata, dupa ce a cumparat brandurile de lactate LaDorna, Albalact si Covalact.

Sursa: Agerpres

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos