Acasă Politic Atentie! Multi cetateni romani risca inchisoarea! Legea a ajuns la Parlament!

Atentie! Multi cetateni romani risca inchisoarea! Legea a ajuns la Parlament!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Bogdan Diaconu, liderul Partidului Romania Unita, vine cu o noua propunere de lege socanta. Persoanele care neaga Tratatul de la Trianon, atunci cand a fost consfiintita creerea Romaniei Mari, risca sa ajunga dupa gratii.

Initiativa legislativa prevede ca si cei care nu recunosc si asuprirea maghiara asupra romanilor din Transilvania sunt pasibili de puscarie,intre 1 si 5 ani.

Este putin probabil ca aceasta initiativa sa ajunga sa fie promulgata.

Bogdan Diaconu a depus in aceasta vara un proiect de lege privind declararea zilei de 4 iunie „Ziua Trianonului si a luptei impotriva asupririi maghiare”.

”Rememorarea evenimentului istoric de importanta nationala si europeana a Tratatului de la Trianon din anul 1920 prin care erau consfintite granitele Romaniei rezultate in urma Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918″,spune deputatul independent.

 

Proiectul prevede si pedeapsa cu inchisoarea pentru contestatarii Trianonului si a istoriei asupririi maghiare asupra romanilor din Transilvania. „Pentru a pune capat contestarii Trianonului care reprezinta negarea efectiva a existentei statului roman, precum si emiterea de pretentii teritoriale asupra granitelor sale legitime, proiectul de lege prevede ca orice manifestare publica, mediatica sau culturala de orice tip de contestare a Tratatului de la Trianon este interzisa sub sanctiunea pedepsei cu inchisoarea de la 1 la 5 ani”, spune liderul nationalist, conform libertatea.

Deputatul mai arata in expunerea de motive ca „proiectul prevede ca arborarea insemnelor de doliu si/sau transmiterea de mesaje negative la adresa Tratatului de la Trianon cu ocazia Zilei de 4 Iunie sunt interzise sub sanctiunea pedepsei cu inchisoarea de la 1 la 5 ani”.

De asemenea, proiectul PRU mai contine un articol prin care contestarea istoriei asupririi maghiare asupra romanilor din Transilvania este interzisa sub sanctiunea pedepsei cu inchisoarea de la 1 la 5 ani. Diaconu justifica aceasta masura pentru a combate falsificarea istoriei si deturnarea ei de la faptele reale pentru a putea indeplini visul actual al clasei conducatoare a Ungariei si a politicienilor maghiari din Romania, acela de rapt teritorial, urmarindu-se o noua epoca de asuprire a romanilor din Transilvania.

„Ca dovada a necesitatii acestei legi sta si faptul ca un proiect similar, sustinut de nu mai putin de 90 de senatori, a fost retras de catre initiatorul sau la manevrele UDMR care s-a opus pana si dezbaterii proiectului pe motiv ca ‘nu numai ca nu suntem de acord cu acest proiect, dar va ingreuna relatiile noastre cu celelalte partide si va avea un efect negativ si asupra relatiilor romano-maghiare’, dupa cum a declarat liderul UDMR de la Senat, Marko Bela”, explica liderul PRU.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos