Acasă World Atentie maxima in zilele urmatoare! Mai multe furtuni magnetice puternice vor afectq...

Atentie maxima in zilele urmatoare! Mai multe furtuni magnetice puternice vor afectq Pamantul!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Furtunile magnetice nu numai ca afecteaza performantele echipamentelor, a radiocomunicatiilor si perturba sistemele de radionavigatie, dar pun in pericol si oamenii. Mai exact, furtunile magnetice pot afecta fluxul sanguin, in special in capilare, tensiunea arteriala si stimuleaza adrenalina.

Tinerii sunt mai rezistenti la aceste fenomene, dar persoanele care sunt mai in varsta pot avea probleme de sanatate. Mai multe informatii despre aceste furtuni magnetice gasiti pe site-ul Space Weather Prediction Center, dar si pe siteul spaceweatherlive.com.

In pofida faptului ca, pe toata durata lunii iulie, activitatea Soarelui se va mentine la un nivel minim, zilele de 13 si 14 iulie prezinta unele anomalii, astfel ca persoanele meteodependente trebuie sa dea dovada de prudenta.

 

Furtunile geomagnetice se intampla atunci cand campul magnetic al Pamantului este deranjat de vanturile solide sau ejectiile de masa coronala, care arunca campuri magnetice puternice de la soare. (PM)

De la bun inceput trebuie precizat ca, in prima decada, nivelul furtunilor magnetice nu va trece de 2 grade. Spre mijlocul lunii insa, sunt posibile astfel de fenomene care vor atinge 4-5 grade.

In aceste zile, persoanelor meteodependente li se recomanda sa stea mai mult acasa, sa consume cat mai putin alcool si sa evite tigarile, sofatul si sa includa in alimentatia zilnica mai multe fructe si legume, arata antenasatelor.

In a doua parte a intervalului pot aparea mici deviatii ale campului magnetic care nu vor influenta insa starea de sanatate a oamenilor.