De cele mai multe ori cuvantul cancer este asociat in mentalul colectiv din Romania cu moartea. Specialistii sustin ca renuntarea la apa cu clor (de la robinet) si o alimentatie sanatoasa ar putea putea preveni o treime din cazurile de cancer depistate in Romania.

Apa de la robinet contine de cele mai multe ori mai mult clor decat poate suporta organismul. Apa pe care o bem, nu trebuie sa contina mai mult de 4 mg de clor/litru.

In Romania, cantitatea de clor din apa este mai mare decat cea normala, iar acest lucru favorizeaza aparitia cancerului de rect, scrie observator.tv.

Conform unui studiu realizat in SUA, s-a dovedit faptul ca riscul de a face diferite forme de cancer este cu 93% mai mare in cazul persoanelor care beau apa care a fost purificata cu clor.

O alta asociere atribuita utilizarii clorului este cancerul la san, fiind o legatura directa intre clorinele si derivatele de clor si cancerul de san.

Cancerul de vezica urinara reprezinta un alt risc major pe care il implica folosirea clorului pentru tratarea apei de baut.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.