Acasă Utile Atentie! Care sunt cele mai importante motive care ar trebuie sa te...

Atentie! Care sunt cele mai importante motive care ar trebuie sa te tina departe de soia

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Exista de ceva timp un oarecare trend pe consumul de soia si lapte de soia, dar, cu toate acestea, sunt tot mai multe dovezi care arata ca acest tip de lapte este departe de a fi o alegere sanatoasa.

Iata cateva motive pentru care laptele de soia, dar si alte produse din aceste boabe ar trebui evitate:

1. Boabele de soia contin hemaglutinina, goitrogeni si fitati.
Hemaglutinina este o substanta care face ca celulele rosii din sange sa se transforme in tromboze (cheaguri de sange) care retin oxigenul. Goitrogenii blocheaza sinteza hormonilor tiroidei si interfereaza cu metabolismul specific, iar fitatii retin absorbtia mineralelor precum calciu, magneziu, fier sau zinc.

2. Soia are, de asemenea, estrogeni din plante.
Cunoscuti sub numele de fitoestrogeni, aceste substante pot impiedica functia endocrina si pot cauza cancer de san si infertilitate la femei.

3. Soia este bogata in aluminiu toxic
Aluminiul are un efect negativ asupra rinichilor, sistemului nervos si a fost, de asemenea, legat de incidenta bolii Alzheimer.
Despre aluminiu se spune ca este de 10 ori mai gasit in formulele de soia pentru copii, decat in celelate tipuri de lapte formula si de 100 de ori mai mult decat in laptele neprocesat. Nivelul este chiar mai mare, cand produsele din soia sunt hidrogenate.

4. Soia contine cantitati mari de toxine naturale cunoscute sub numele de „antinutrienti”.

5. Soia contine isoflavoni care pot cauza cancer tiroidian
Oamenii de stiinta stiu de ani de foarte mult timp ca isoflavonii din produsele de soia pot diminua functia tiroidei, cauzand o boala a imunitatii tiroidei sau chiar cancer la glanda tiroida.

Genisteina isoflavonei din soia, inhiba functia tiroidei mai eficient decat medicamentele prescrise, care controleaza hipertiroidismul.

De asemenea, daidzeina si genisteina pot declansa cresterea tumorilor mamare in cazul existentei unor celule canceroase, conform bzi.

6. 99% din soia este modificata genetic
Asta pentru ca este unul dintre alimentele cel mai contaminate cu pesticide. Intr-un studiu facut in Rusia, cercetatorii au descoperit ca soia modificata genetic, cauzeaza sterilitate la a treia generatie de hamsteri!

In 2005, un medic a raportat ca peste 50% din puii sobolanilor care au fost hraniti cu soia modificata genetic, au murit in maxim trei saptamani.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos