Acasă Stirile zilei Social ATACUL TERORIST de la Paris putea avea loc si in ROMANIA! SRI...

ATACUL TERORIST de la Paris putea avea loc si in ROMANIA! SRI a dejucat mai multe ATENTATE TERORISTE pe teritoriul Romaniei!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Directorul Serviciului Roman de Informatii (SRI), George Maior, a declarat ca au fost dejucate mai multe atentate si pe teritoriul Romaniei.

“Nu exista securitate absoluta”, a spus Maior intr-un interviu. Legat de dejucarea unor atentate in Romania, Maior a spus ca a actionat strict in registrul preventiv, completand ca la nivelul SRI a avut o serie de actiuni suplimentare “pe baza evaluarii serviciului, in concordanta cu situatia operativa, nu am considerat necesara ridicarea nivelului de alerta”.

Maior a explicat ca vor mai exista atentate teroriste in Europa, precizand ca au fost dejucate atentate si in Romania. “Serviciile secrete europene sunt pregatite pentru noul nivel de terorism, dar nu exista securitate absoluta. Uneori preventia nu se poate realiza”, a spus directorul SRI George Maior

George Maior a afirmat ca in Romania nu exista in acest moment un pericol major de atentat terorist, dar SRI a luat masuri suplimentare: “pe baza evaluarii serviciului, in concordanta cu situatia operativa, nu am considerat necesara ridicarea nivelului de alerta”.

George Maior a aratat ca atentatele de la Paris vor avea efecte la nivel european, inclusiv sub aspectul elementelor “precise operationale: o intensificare a cooperarii serviciilor europene, poate un nou plan european pentru cresterea eficientei capacitatii de raspuns a statelor europene si a UE la asemenea evenimente. Se pune in discutie chiar infiintarea unor structuri de informatii mai puternice la nivelul Uniunii ca atare. Vor exista schimbari, inclusiv de ordin legislativ.”

Sursa: ziare.com

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos