Cap Limpede

Stil

Asa iti machiezi corect OCHII!

Se spune ca ochii sunt “oglinda sufletului”. Iar tu vrei sa fie perfecti, nu-i asa? Pune in practica aceste trucuri in functie de forma ochilor tai si bucura-te de toata admiratia.

Ochii mici se pot corecta foarte simplu cu ajutorul unor farduri deschise la culoare, chiar sidefate, deoarece acestea creeaza iluzia optica de marire.

Pentru gene alege un rimel care sa le defineasca si sa le curbeze. Foloseste un dermatograf colorat pentru definirea conturului, urmarind ca linia sa fie trasata la o usoara distanta fata de baza. La final, aplica un fard alb sau crem in coltul interior al ochiului.

Sfat: renunta la fardurile de pleoape inchise la culoare.

Ochi mari

Daca vrei sa creezi impresia de ochi mai mici, opteaza pentru fardurile mate si inchise la culoare. Acestea iti pun in evidenta ochii indiferent de culoarea lor.

Totusi, nu te limita numai la fardurile de pleoape inchise la culoare, mai ales in cazul unui machiaj de zi. Poti folosi nuante deschise pentru a da luminozitate privirii, insa evita-le pe cele sidefate.

Sfat: incearca sa nu incarci ochii cu un machiaj strident si nu aplica niciodata doua straturi de rimel pe genele de jos.

Ochi apropiati

Pentru a crea optic efectul de distanta este nevoie sa folosesti in machiaj doua farduri: unul inchis si unul deschis.

Aplica fardul deschis in coltul intern al ochiului pentru a da luminozitate, iar spre coltul exterior, fardul inchis. Poti opta pentru doua nuante diferite ale aceleasi culori (bej cu maro, gri inchis cu gri deschis) sau pentru culori complementare (roz cu maro, bej cu albastru).

Sfat: nu aplica farduri inchise la culoare pe toata pleoapa.

Ochi departati

Poti crea impresia de ochi apropiati folosind doua farduri, unul inchis si unul deschis, ca si in cazul ochilor apropiati, numai ca de data aceasta vei aplica nuanta inchisa in coltul intern al ochiului si culoarea pastelata spre coltul extern al acestuia.

Sfat: trecerea de la pastel la culori terne nu trebuie sa se faca brusc, ci vei folosi tehnica degradeului.

Ochi ascendenti sau descendenti

Sunt ochii care au coltul exterior fie prea ridicat, fie cazut, dand impresia de tristete. Daca vrei sa creezi o forma ascendenta, aplica un fard inchis la culoare in coltul intern al ochiului sau pe pleoapa inferioara.

Pentru a corecta forma dscendenta poti sa trasezi cu ajutorul dermatografului o linie orizontala care depaseste coltul extern al ochiului si care are o curba ascendenta.

Click pentru a comenta

Trebuie sa fii conectat pentru a comenta Conectare

Lasa un raspuns

Ultimele stiri

In top
$(".comment-click-12126").on("click", function(){ $(".com-click-id-12126").show(); $(".disqus-thread-12126").show(); $(".com-but-12126").hide(); });$(window).load(function() { // The slider being synced must be initialized first $('.post-gallery-bot').flexslider({ animation: "slide", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, itemWidth: 80, itemMargin: 10, asNavFor: '.post-gallery-top' });$('.post-gallery-top').flexslider({ animation: "fade", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, prevText: "<", nextText: ">", sync: ".post-gallery-bot" }); });});