Acasă Sanatate Arsuri la stomac sau atac de cord? Care sunt deosebirile si ce...

Arsuri la stomac sau atac de cord? Care sunt deosebirile si ce trebuie sa stii despre acestea!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

I se intampla uneori creierului uman sa mai incurce “borcanele” si simptome precum  arsurile la stomac sa fie luate drept atac de cord sau invers.

Probleme de sanatate precum ulcerul, spasmele musculare ale esofagului, criza de bila sau pancreatita pot da simptome asemenatoare atacului de cord sau anginei: o durere apasatoare care iti scade circulatia sangelui la inima. Unii oameni au descris aceasta durere ca si cand un elefant s-ar aseza pe pieptul tau. Ambiguitatea simptomelor pacaleste creierul, iar acesta nu reuseste sa-si dea seama daca semnalul vine de la inima sau de la stomac.

Deosebirile dintre arsurile la stomac si atacul de cord

Cu toate acesteia, specialistii cardiologi spun ca exista cateva modalitati prin care iti poti da seama daca durerile pe care le resimti au legatura cu arsurile la stomac sau cu atacul de cord. Iata cateva sfaturi oferite de dr. Stephen Kopecky, cardiolog la Mayo Clinic din Rochester (SUA). “Din pacate, jumatate dintre pacientii care sufera un atac de cord considera simptomele minore si nu se prezinta la medic, crezand ca nu au nevoie de ingrijiri speciale”, spune dr. Kopecky.Potrivit acestuia, cand problemele de sanatate sunt din cauza inimii, pacientul va simti o stransoare, o arsura sau o presiune in piept. De obicei aceasta durere este accentuata de exercitiile fizice sau de stresul emotional.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR.RO

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos