Acasă Stirile zilei ARMATA AMERICANA se inspira din jocurile pe calculator!

ARMATA AMERICANA se inspira din jocurile pe calculator!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Armata americana l-a angajat pe creatorul jocului „Call of Duty”, Dave Anthony, in incercarea de a vedea cu ce ar semana un razboi al viitorului, relateaza duminica AFP.

El va conduce grupul de scriitori si producatori care au ca sarcina sa isi imagineze razboiul secolului al XXI-lea. Proiectul Atlantic Council, intitulat „Proiect in privinta artei razboiului viitorului”, va incepe saptamana viitoare. Ideea s-a nascut cand Steven Grundman, fost functionar la Pentagon si membru al Atlantic Counvil in prezent, a fost impresionat de scenariul jocului video cu care se ocupa fiul sau. Jocul era ultima varianta a „Call of duty”, numit „Black ops II” (Operatiuni clandestine II), a carui actiune se desfasoara in 2025, in timpul unui nou razboi rece, rivalii fiind de aceasta data Statele Unite si China.

„A fost cucerit de realismul cu care jocul descria un conflict din viitor”, a declarat AFP Dave Anthony. Pentru a-si pune la punct povestea, el a facut apel la un scenarist, un scriitor si un ofiter de marina pensionar. „Problema nu consta in faptul ca nu stim la ce sa ne asteptam, ci ca nu ne pregatim. Guvernul nu este dispus sa se pregateasca. Tocmai acest aspect as vrea sa il analizez”, a spus britanicul de 41 de ani.

Atlantic Council a spus ca l-a cooptat pe Dave Anthony pentru ca cei care raspund de securitatea nationala nu pot tine pasul cu ritmul alert al schimbarilor care bulverseaza lumea si ca este necesar apelul la „noi cai”.

„Scriitori, producatori si alti artisti…pot ridica probleme diferite care sa des peste cap presupunerile si modul obisnuit in care tratam in prezent problemele de securitate nationala”, arata Atlantic Council intr-un comunicat.

Dave Anthony urmeaza sa faca o prezentare video la lansarea grupului, care va avea loc marti la Washington.

Sursa: agerpres.ro