Municipiul ARAD a intrat oficial in cursa pentru titlul de capitala culturala europeana a anului 2021.

Manifestarea, care va avea loc pe 5 martie, la sediul Parlamentului European, va cuprinde o expozitie de picturi si fotografii inedite, avand ca generic „Aradul cultural – expresie a coexistentei interetnice” si prezentarea a doua filme documentare despre traditiile, viata si cultura numeroaselor etnii care si-au pus amprenta pe istoria si prezentul Aradului. In cadrul actiunii va fi organizata si o degustare de produse gastronomice traditionale si vinuri din Podgoria Aradului, scrie agerpres.ro.

„De-a lungul istoriei sale, Aradul a dovedit ca este un model de multiculturalism si multietnicitate, acestea fiind printre primele argumente cu care intram in competitia pentru obtinerea titlului de „Capitala culturala europeana – 2021″. Prin acest eveniment pe care il organizam la Bruxelles dorim sa ne facem cunoscuti in fata Europei, ilustrand traditiile si valorile Aradului, aflate in esenta spiritului european”, a declarat, duminica, intr-o conferinta de presa, primarul municipiului, Gheorghe Falca.

La randul sau, europarlamentarul Iosif Matula, co-initiator al actiunii ce se va desfasura la Bruxelles, a aratat ca Aradul reprezinta un model de coabitare multietnica ce merita promovat.

„Aradul merita o promovare europeana si internationala. Nu o spun doar dintr-un spirit subiectiv, aradean fiind, ci cred in modelul Aradului intre orasele romanesti, un model de coabitare a mai multor etnii, fiecare cu exprimarea sa culturala specifica. Evenimentul de la Bruxelles, de la inceputul lunii viitoare, este un pas important de prezentare a Aradului in plan international”, a spus Matula.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.