Specialistii trag un semnal de alarma privind sticlele de plastic, avertizand populatia ca pot ascunde bacterii periculoase pentru organismul uman, mai ales daca sunt refolosite de foarte multe ori.

Expertii au confirmat ca nu recomanda refolosirea sticlelor din comert. Asta pentru ca folosirea zilnica subtiaza platicul si il face sa crape, iar bacteriile se ascund acolo. Deloc sanatos! In plus, folosind un PET de foarte multe ori, putem sa ne punem sanatatea in pericol, chiar daca il spalam regulat.

Scott Belcher, profesor la Universitatea de Farmatologie, spune ca bacteriile nu vor fi distruse chiar si daca spalam sticlele cu apa sapun, chiar daca le tinem in baie de abur, pentru ca se stie ca germenii dispar la temperaturi mult mai ridicate.

“Scopul unei sticle de plastic este de a fi folosita o data apoi aruncata”, spune el.

El recomanda folosirea recipientelor pentru apa strategic. Poti sa folosesti sticle din sticla cu protectie, sau sticle din otel inoxidabil. Chiar si cu aceste recipiente trebuie sa avem grija. Ele trebuiesc spalate si uscate inainte de a le refolosi pentru a minimaliza efectul bacteriilor.

Sursa: observator.tv

Citeste caplimpede

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.