Cercetatorii considera ca principala cauza a bolilor sunt inflamatiile, si nici nu este de mirare fiind stiut ca bolile precum artrita, sunt, de fapt, „afectiuni cauzate de inflamatii”, dupa cum recunosc si cercetatorii. La fel si: bolile inimii, diabetul si depresia.

Daca esti putin atent, poti remarca ca la ora actuala se produce o „revolutie” tacita, in lumea medicala. Din ce in ce mai multi medici si specialisti naturopati incep sa inteleaga conexiunea dintre inflamatii si boli, sesizand importanta deosebita a sistemului imunitar, in tot acest proces.

 

Ce este INFLAMATIA si de ce CAUZEAZA BOLI?

Inflamatiile nu sunt straine oamenilor, acestea fiind asociate cu sensibilitate si inrosire care pot genera rani, iar acesta este un raspuns normal al organismului atunci cand un tesut este bolnav sau exista o infectie in corp.

INFLAMATIILE sunt o functie a sistemului imunitar, acestea aratand capacitatea remarcabila a organismului de a se vindeca si regenera singur. Dar, pot exista si complicatii, in contextul in care exista situatii cand procesul inflamator este dat peste cap din pricina unei imunitati deficitare. In aceste situatii, inflamatiile nu dispar nici macar dupa ce infectia sau boala a trecut, aceasta ducand la o inflamatie cronica. Practic, sistemul imunitar ramane in alerta si incepe sa fie agresiv fata de tesuturile sanatoase, confundandu-le cu cele infestate.

Acestea sunt bolile autoimune, care sunt in crestere de ceva timp. Exista mai multe tipuri de boli autoimune si de abia acum incep sa se lege lucrurile, fiind evidenta legatura dintre inflamatiile cronice si BOLILE AUTOIMUNE. Acestea sunt: alergiile, astmul, diabetul, bolile de inima, arteroscleroza, infarctul si inflamatiile cronice.

Ce se petrece in cazul BOLILOR CRONICE

Atunci cand sistemul imunitar functioneaza bine, acesta „raspunde” imediat atunci cand apare vreo infectie sau vreo rana, trimitand substante chimice si celule specializate sa infrunte aceasta situatie si sa vindece trupul. In momentul in care SISTEMUL IMUNITAR nu functioneaza corect, acesta incepe sa-si atace propriile tesuturi sanatoase, punand in pericol siguranta trupului. De fapt, semnalele pe care le primeste sistemul devin contradictorii, tocmai de aceea acesta reactioneaza ca si cand s-ar afla in criza, chiar daca boala a disparut. Acestea sunt, de fapt, BOLILE AUTOIMUNE.

Cercetatorii devin din ce in mai siguri ca in spatele tuturor bolilor cronice se afla, de fapt, o inflamatie cronica. Se pare ca, orice factor care promoveaza o anume boala, de fapt declanseaza inflamatia care incepe sa-si faca simtita prezenta prin diversele simptome aparute.

DESCOPERIREA INFLAMATIEI CRONICE a revolutionat medicina conventionala

Spre exemplu, exista factori in cazul bolilor de inima care cauzeaza inflamatia, prezenta in cazul multor boli cronice, fapt necunoscut pana recent. Ba mai mult decat atat, s-a descoperit ca exista multe similitudini intre bolile de inima, cele ale plamanilor sau cele ale rinicihor. Toate acestea sunt cauzate de INFLAMATII, iar asemanarile dintre ele sunt uluitoare.

Inainte de aceasta descoperire, sistemul imunitar si inflamatiile cronice nu au fost niciodata relationate cu BOLILE de INIMA.

Acum, cercetatorii din lumea intreaga incep sa inteleaga si sa priveasca cu alti ochi mecanismul bolilor. Poate ca exista un „secret” pentru a preveni si vindeca bolile cronice, precum cancerul sau diabetul, care sunt relationate cu inflamatiile cronice.

Intorcandu-ne la bolile cardiovasculare si inflamatiile cronice, ar fi bine sa afli ca exista un test, recunoscut pana si de medicina conventionala, care poate prezice si preveni aceste afectiuni. Proteina C reactiva (este o proteina folosita in diagnosticarea multor boli, fiind unul din indicatorii analizati si urmariti in evolutia bolii) este un produs al inflamatiei, iar nivelul acesteia din sange poate fi masurat, aratand nivelul de inflamare din organism.

Au fost realizate mai multe studii care arata legatura dintre BOLILE CARDIOVASCULARE si nivelul PCR (proteina C reactiva), iar un test denumit „analiza super senzitiva a PCR” a fost lansat recent. Acest test a fost folosit de medici pentru a prezice riscul de a face boli cardiovasculare, de a face un infarct sau stop cardiac, etc, in cazul persoanelor predispuse la acest gen de boli.

Acest test nu este costisitor, tocmai de aceea nu ar fi deloc o idee rea sa-ti faci unul, pentru a vedea nivelul INFLAMATIILOR din corpul tau. Tine minte ca, o valoare mai mica de 1.0 mg/L arata ca ai un risc scazut de a face BOLI CARDIOVASCULARE.

Daca ai intre 1.0 si 3.0 mg/L, ai un risc moderat de a dezvolta astfel de boli.

Vezi in pagina urmatoare Ce cauzeaza INFLAMATIA CRONICA si cum o poti preveni?>>>>>

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.