Nu de multe ori ati auzit expresia „daca ti-e scris asa ti se va intampla”, si am observat ca nu e o vorba spusa in vant, pentru ca exact asa reiese daca analizam aceste intamplari din viata de zi cu zi.

1. In 4 noiembrie 2008, Barack Obama castiga alegerile prezidentiale. Combinatia norocoasa de la loteria din Illinois a fost 666.

2.Astronomul sud-african, Daniel du Toit tinuse o conferinta despre moartea care poate veni instantaneu. Dupa conferinta a mancat o bomboana si a murit.

3.In jocul Deus ex, aparut pe piata in anul 1999, cele doua Turnuri Gemene sunt demolate din cauza producerii unui atac terorist.

4. Asasinarea ariducelui Franz Ferdinad a declansat Primul Razboi Mondial. Masina in care se afla in timpul atacului avea tabliţa de inmatriculare cu inscrisurile A III 118. Razboiul s-a incheiat prin semnarea unui armistitiu in data de 11.11.18, la ora 11.

5. In anul 2002, un finlandez de 70 de ani, care se afla pe o bicicleta, este accidentat de o masina si moare. O jumatate de ora mai tarziu, pe aceeasi strada si in aceleasi circumstante, fratele sau geaman moare.

6.In anul 1883, Henry Ziegland se desparte de iubita sa. Iubita sa nu suporta aceasta despartire si se spanzura. Fratele fetei jura ca se va razbuna si la scurt timp, trage cu o arma asupra lui Ziegland. Ziegland se prabuseste, iar fratele fetei se sinucide cu aceeasi arma. Ziegland a supravietuit, el fiind usor ranit la obraz.Glontul nimerise intr-un copac din apropiere. Dupa cativa ani, Ziegland a dorit sa distruga acel arbore si foloseste dinamita. In momentul exploziei, glontul ratacit a ricosat in capul lui Ziegland, dar refuza si de aceasta data, sa-i strapunga craniul.

7. In 1838, Edgar Allan Poe publica cartea Aventurile lui Gordon Pym. In carte este vorba despre patru barbati blocati in ocean, dupa ce barca lor s-a scufundat. Pentru a supravietui, ei l-au omorat si mancat pe cel mai tanar dinte ei, pe nume Richard Parker. Patruzeci si sase de ani mai tarziu, un vapor numit Mignonette esueaza in largul oceanului. Cei patru marinari, pentru a supravietui, l-au omorat si mancat pe cel mai tanar, numit Richard Parker.

8.Samuel Clemens, alias Mark Twain, s-a nascut in 1835, la scurt timp dupa aparitia cometei Halley. Toata viata sa, el a sustinut ca va muri cand cometa se va reintoarce. A murit in 1910, de o criza cardiaca,la o zi, dupa ce cometa Halley a reaparut.

9. In 20 septembrie 1911, un pachebot numit RMS Olympic de la White Star Line intra in coliziune cu un vapor de razboi numit HMS Hawke. Pagubele materiale au fost mari, dar fara victime. Sapte luni mai tarziu, se produce tragedia de pe Titanic, accident in care au murit 1500 de oameni. Titanicul apartine de White Star Line. In 21 noiembrie 1916, cel mai mare pachebot, numit Britannic, de la White Star Line, se scufunda in Marea Mediterana, in urma unei explozii. Treizeci de persoane au murit. Ce au in comun cele trei accidente? Aceeasi persoana, de meserie infirmiera, s-a aflat la bordul celor trei nave si a supravietuit in cele trei accidente.

10. Un francez, pe nume Jean Marie Dubbary a fost executat, pentru ca si-a omorat tatal, in februarie 1764. O suta de ani mai tarziu, o alta persoana a fost executata pentru aceeasi fapta. Numele persoanei era Jean Marie Dubbary.

11.Un baron francez, pe nume Rodemire de Tarazone a fost omorat de un barbat numit Claude Volbonne. Douazeci de ani mai tarziu, tatal baronului este omorat de o persoana, care se numea tot Claude Volbonne.

12.Regele Umberto I al Italiei manca intr-un restaurant din Monza, in data de 28 iulie 1920. Constata cu surprindere ca pe proprietarul restaurantului il chema Umberto si ca-i semana leit. Sotiile celor doi purtau acelasi nume. Restaurantul fusese deschis in ziua in care fusese incoronat regele. A doua zi, ambii au murit, in conditii diferite.

13.In 26 noiembrie 1911, trei oameni au fost acuzati de moartea lui Sir Edmund Berry. Cei trei au muri prin spanzurare, la Greenberry Hill, din Londra. Numele celor trei erau Green, Berry si Hill.

Sursa: efemeride.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.