Acasă Stirile zilei Social Aproximativ 1.000 de angajati de la Oltchim protesteaza in fata sediului Guvernului!

Aproximativ 1.000 de angajati de la Oltchim protesteaza in fata sediului Guvernului!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Aproximativ 1.000 de angajati de la Oltchim si Divizia Petrochimica Bradu protesteaza in fata sediului Guvernului, nemultumiti ca nu si-au primit drepturile salariale si ca urmeaza sa fie disponibilizati.

Protestatarii care au ajuns in Piata Victoriei striga „Vrem sa muncim”, „Jos guvernul!” si au bannere pe care scrie „Urmeaza saracie lucie”, „V-am votat si ne-ati mintit”, „Ponta, murim de foame! Asta-i tara ta?” si „Jos mafia!”

Potrivit organizatorilor mitingului, in Piata Victoriei sunt asteptati aproximativ 1.000 de protestatari.

Liderul Sindicatului „Unirea” de la Pitesti, Marian Dumitru, a declarat ca de la Divizia Petrochimica Bradu au venit sa protesteze la sediul Guvernului aproximativ 500 de salariati, alaturi de alti aproximativ 500 de colegi de la Oltchim Ramnicu Valcea.

„La Bucuresti, 500 de angajati de la Divizia Petrochimica Bradu vor protesta impreuna cu 500 de colegi de-ai lor de la Oltchim. Oamenii sunt nemultumiti din cauza restantelor salariale aferente pe trei luni si de disponibilizarile anuntate de catre administratorul judiciar. Oamenii spera intr-o rezolvare a situatiei si solicita primului ministru Victor Ponta sa rezolve situatia de la Olchim si sa-si respecte promisiunile din campania electorala”, a spus Marian Dumitru.

Sindicalistii cer accesarea urgenta de catre SC Oltchim a capitalului de lucru in suma de 45 milioane de euro, necesar repunerii in functiune la 65 la suta din capacitatea instalatiilor din activul Ramnicu Valcea, urmata de repornirea instalatiilor Petrochimie Arpechim Pitesti, Monomer si Policlorura de vinil. Totodata, sindicalistii solicita ca planul de reorganizare a companiei sa includa cu prioritate functionarea Oltchim cu toate instalatiile (inclusiv Petrochimie Pitesti, PVC si Monomer), dar si capitalizarea societatii prin majorarea capitalului social, prin conversia creantelor Electrica, AVAS, banci in actiuni.

Angajatii de la Oltchim mai solicita ca salariile si tichetele de masa restante ale salariatilor sa fie acordate pana in 10 aprilie, privatizarea Oltchim, activele Ramnicu Valcea si Petrochimie Pitesti, sa se faca din procedura de insolventa, impreuna cu Rafinaria Arpechim Pitesti, in iunie 2013. Sindicalistii vor ca administratorii judiciari sa gaseasca solutii pentru mentinerea instalatiilor in functiune pana la privatizarea societatii, in iunie 2013 si sa renunte la somajul tehnic si concedierile colective atat timp cat nu este elaborat si aprobat planul de reorganizare.

Protestatarii sustin ca trebuie luata o decizie politica si guvernamentala privind strategia de functionare a societatii Oltchim, cu toate instalatiile, de privatizare impreuna cu Rafinaria Arpechim Pitesti, stabilirea unei conduceri competente pentru rezolvarea problemelor economice, mentinerea linistii sociale, respectarea prevederilor contractului colectiv de munca si promovarea dialogului social de catre administratorii judiciari.

Totodata, sindicalistii solicita premierului o intalnire de urgenta, la care sa participe toti factorii politici si decizionali, pentru a discuta punct cu punct revendicarile.

Reprezentantii sindicalistilor considera ca o prioritate pentru Guvern trebuie sa fie salvarea locurilor de munca si cer premierului si Guvernului „sa puna deasupra oricaror alte interese soarta oamenilor si pastrarea locurilor de munca”.

Sursa: mediafax.ro