Acasă Timp liber Auto APIA nu patronează Salonul Internaţional Auto-Moto Bucureşti

APIA nu patronează Salonul Internaţional Auto-Moto Bucureşti

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Asociaţia Producătorilor şi Importatorilor de Automobile (APIA) precizează că Salonul Internaţional Auto-Moto Bucureşti (SIAMB) nu este o manifestare care se desfăşoară sub egida APIA şi nici nu reprezintă, în vreun fel, o continuare a Salonului Internaţional de Automobile Bucureşti (SIAB), aşa cum s-a afirmat în media, în ultima vreme, arată un comunicat al asociaţiei.

APIA precizează că, în privinţa caracterului aşa-zis internaţional pe care îl au saloanele auto binecunoscute în lume, acest statut este dat de înscrierea respectivului eveniment în Calendarul oficial al Organizaţiei Internaţionale a Constructorilor de Automobile (OICA), aşa cum este şi SIAB, organizat sub egida APIA.

‘”SIAMB” nu face parte din această categorie, arată reprezentanţii API. Includerea unui salon auto în Calendarul internaţional OICA, se face după reguli stricte şi numai în urma susţinerii sale de către organizaţia profesională a industriei de automobile din ţara respectivă, membră la OICA, în cazul României, APIA, precizează comunicatul Asociaţiei.

 Salonul Internaţional Auto-Moto Bucureşti se va desăşura în perioada 4-8 aprilie în Piaţa Constituţiei.