Acasă Stirile zilei Stiinta Anuntul surprinzator facut de cel mai inteligent om din lume!

Anuntul surprinzator facut de cel mai inteligent om din lume!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Considerat unul din cei mai inteligenti oameni din lume, celebrul fizician si cosmolog britanic Stephen Hawking, intentioneaza sa accepte invitatia de a calatori cu noul avion spatial prezentat de compania Virgin Galactic. 

Stephen Hawking a dezvaluit intr-o inregistrare video numele noului vehicul aerospatial – Virgin Spaceship Unity, in cursul ceremoniei organizate de compania Virgin Galactic, care are obiectivul de a efectua zboruri comerciale suborbitale.

Fondatorul companiei Virgin Galactic, Richard Branson, l-a invitat personal pe celebrul om de stiinta britanic de acum opt ani sa zboare cu naveta SpaceShipTwo. Acum, visul lui Stephen Hawking de a observa direct spatiul cosmic s-ar putea sa se indeplineasca, relateaza Mediafax,

„Am spus ‘da’ imediat. Din acea zi, nu m-am razgandit. Daca starea de sanatate imi va permite si daca Richard vrea in continuare sa ma ia, voi fi foarte mandru sa zbor cu aceasta naveta”, a declarat Hawking la ceremonia desfasurata in California.

„Intram intr-o noua era spatiala si sper ca acest lucru ne va permite sa dam dovada de o mai mare solidaritate. Misiunile de explorare spatiala au fost deja un model de solidaritate, se pare ca statele lumii colaboreaza mult mai bine in spatiu decat pe Terra. Transportarea oamenilor in spatiu ne va permite sa privim in viitor si spre trecut, cu noi perspective in ambele directii. Acest lucru va conferi un nou sens locului pe care il avem pe Pamant si responsabilitatilor, ajutandu-ne sa recunoastem viitorul nostru in cosmos, unde cred ca este destinul nostru”, a spus teoreticianul britanic.

Stephen Hawking, in varsta de 74 de ani, este unul dintre cei mai mari fizicieni si cosmologi contemporani, fiind profesor la prestigioasa Universitate Cambridge. Principalele domenii de cercetare ale savantului britanic sunt cosmologia teoretica, relativitatea generala si mecanica cuantica. Hawking este autorul unui model matematic despre originea si evolutia universului aflat in expansiune din momentul „marii explozii” initiale („The Big Bang”), efectuand studii despre relatia dintre gaurile negre si termodinamica.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos