Acasă Cultura Calendar Ortodox ANUNT pentru toti credinciosii! Toti romanii trebuie sa stie ce se intampla...

ANUNT pentru toti credinciosii! Toti romanii trebuie sa stie ce se intampla miercuri si vineri!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Toti credinciosii din Romania ar trebuie sa stie ce se va intampla miercuri si vineri. In aceasta saptamana, in zilele de miercuri si vineri nu se tine post, deci este harti.

Miercuri, in aceasta luna, ziua a patra, pomenirea cuviosului parintelui nostru Isidor Pelusiotul.

Sfantul Isidor era egiptean de neam, si era cunoscut ca fecior de parinti binecredinciosi si iubitori de Dumnezeu, fiind totodata rudenie cu Teofil si cu Chiril, arhiepiscopii Alexandriei. Inaintand el mult in invatatura de carte si in intelepciunea dumnezeiasca si in cea lumeasca, a lasat iubitorilor de invatatura multe scrieri minunate si vrednice de pomenire. Si lasandu-si avutia lui de tot felul si stralucirea neamului ca si fericirea vietii, a venit la muntele Pelusion si s-a facut monah. Acolo nevoindu-se si cugetand la Dumnezeu, a luminat cu dumnezeiestile lui cuvinte toata lumea, intarind pe cei ce savarseau fapte bune, si dojenind pe cei neascultatori cu ascutisul cuvintelor dumnezeiesti, ii intorcea spre fapta cea buna; inca si pe imparati catre folosul lumii ii povatuia si ii sfatuia. Si ca sa spunem pe scurt, tuturor celor ce-l intrebau, cuvintele dumnezeiestii Scripturi. Si astfel bine traind, si dumnezeieste purtandu-se, si-a sfarsit viata sa, la adanci batraneti.

Tot in aceasta zi, pomenirea cuviosului parintelui nostru Nicolae Marturisitorul, studitul.

Vineri, in aceasta luna, ziua a sasea, pomenirea preacuviosului parintelui nostru Vucol, episcopul Smirnei.

Acest sfant, din tanara sa varsta pazindu-se pe sine curat, s-a facut vas al Sfantului Duh. De aceea de Hristos iubitul si dumnezeiescul Ioan, cel de Dumnezeu cuvantator, aflandu-l iscusit si vrednic, l-a hirotonit episcop si pastor ales al Bisericii din Smirna. Ca episcop, calauzit fiind de lumina Duhului Sfant, lumina pe cei ce se aflau in intunericul ratacirii; iar prin sfantul botez, ii facea fii ai luminii, mantuindu-i de neimblanzitele fiare, adica de salbaticii si intunecatii demoni. Mai inainte de a se savarsi din viata a hirotonit urmas, in locul sau, in aceasta cetate, si pastor si dascal al oilor celor cuvantatoare, pe fericitul Policarp. Si asa s-a mutat catre Domnul. Cinstitul sau trup a fost ingropat in pamant, iar Dumnezeu a facut sa creasca un copac la care isi gasesc tamaduire pana astazi, cei ce se apropie de el, cu credinta.

Sursa: sfant.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos