Acasă Stirile zilei Stiinta ANUNT INFIORATOR: Peste 250.000 de oameni vor muri in fiecare an din...

ANUNT INFIORATOR: Peste 250.000 de oameni vor muri in fiecare an din acest MOTIV!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) face un anunt socant pentru a atrage atentia in special asupra riscurilor pe care le presupun schimbarile climatice pentru sanatatea oamenilor.

Modificarea climei ar putea provoca malnutritie, malarie, diaree, care s-ar solda anual cu cate 250.000 de decese din 2030, estimeaza OMS. Totodata, raportul considera ca schimbarea climei va antrena o crestere a cheltuielilor directe pentru domeniul sanatatii de doua pana la patru miliarde de dolari pe an din prezent pana in 2030

„Dovezile sunt de necontestat: schimbarile climei ameninta sanatatea oamenilor”, a afirmat directorul general al OMS, Margaret Chan, miercuri, in deschiderea unei conferinte de trei zile organizate la Geneva, la care iau parte peste 300 de experti.

Poluarea aerului sta, la ora actuala, la originea a sapte milioane de decese premature in fiecare an, a reamintit Maria Neira, director pentru sanatate publica si mediu inconjurator in cadrul OMS.

„Daca se reduc emisiile de gaze cu efect de sera, se diminueaza in acelasi timp poluarea aerului si numarul de boli cardiovasculare si respiratorii legate de aceste fenomene”, a mai spus ea.

Conferinta urmeaza sa adopte vineri o serie de recomandari adresate, in special, summitului asupra schimbarilor climatice ce va avea loc la New York la 23 septembrie si conferintei statelor parti la Conventia ONU asupra climei, care ar urma sa se desfasoare la Paris in 2015.

Sursa: agerpres.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos