Acasă Sanatate Anunt de ultima ora pentru pacientii de diabet! Cel mai nou tip...

Anunt de ultima ora pentru pacientii de diabet! Cel mai nou tip de insulina a ajuns in Romania si este gratuit

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Aproximativ 700.000 de romani care sufera de diabet zaharat vor avea acces la un nou tip de insulina de ultima generatie, Romania facand astfel parte din primul val de tari europene care introduc un astfel de tratament.

Noul tip de insulina bazala de ultima generatie Toujeo, indicata pentru tratamentul adultilor cu diabet zaharat de tip 1 si 2, va fi compensata gratuit integral in Romania.

Potrivit specialistilor, noul produs a demonstrat un control glicemic stabil si prelungit, cu o durata de actiune de peste 24 de ore, cu o variabilitate redusa a glicemiei, la aceeasi persoana, in comparatie cu insulina glargin disponibila pana in acest moment.

Dr. Iulia Ionescu, care reprezinta compania care a lansat noul tip de insulina, a declarat, joi, intr-o conferinta de presa, ca noul tratament va fi compensat in proportie de 100% de la 1 octombrie.

Potrivit acesteia, va ramane pe piata si tratamentul cu insulina folosit in prezent.

„Diabetul este asociat cu fluctuatii rapide ale nivelului de glucoza din sange iar un control instabil al glicemiei poate duce la hiperglicemie sau hipoglicemie. Acestea pot contribui la aparitia mai precoce a complicatiilor microvasculare (afectarea oculara, renala, a nervilor periferici) si macrovasculare (evenimente cardiovasculare). Un control deficitar al glicemiei, aparitia complicatiilor, aderenta redusa la tratament si optimizarea stilului de viata contribuie la reducerea calitatii vietii persoanei cu diabet si cresterea cheltuielilor de sanatate”, a explicat in aceeasi conferinta prof. dr. Cristian Serafinceanu, presedinte al Societatii Romane de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice.

La randul sau, presedintele de onoare al Federatiei Romane de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice, Nicolae Hancu, a explicat ca insulina bazala analog este deja un standard pentru tratamentul persoanelor cu diabet zaharat tip 1 si 2.

Conform producatorului, noua insulina si-a demonstrat capacitatea de a controla eficient glicemia, avand, totodata, un profil de siguranta favorabil. In studiile derulate la pacienti cu diabet zaharat de tip 2, noua insulina a demonstrat un risc semnificativ mai mic de episoade hipoglicemice diurne (in orice moment al zilei) si nocturne, comparativ cu insulina glargin.

Noul produs este disponibil prin intermediul unui stilou injector preumplut, care contine 450 de unitati de insulina si care permite o doza maxima de 80 de unitati pentru o singura injectie.

Produsul a fost aprobat in Uniunea Europeana in luna mai.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentCe se intampla in organismul tau dupa ce ai mancat un hamburger! Efetele dupa mai putin de 30 de minute sunt revoltatoare
Articolul următorProfetia parintelui Paisie Aghioritul ne da fiori! „Din Siria va incepe al treilea razboi mondial”