Regele Mihai se afla internat de cinci zile intr-o clinica din Lausanne si este intr-o stare accentuata de slabiciune fizica, primind tratament permanent, informeaza un comunicat al Biroului de presa al Regelui.

Starea regelui este, in prezent, stationara, medicii fiind de parere ca ”evolutia prezinta relativa stabilitate”.

„Regina Ana se afla in resedinta privata din Elvetia si a fost informata de Custodele Coroanei despre spitalizarea regelui Mihai. Regina este intr-o stare de sanatate stabila si urmeaza un tratament obisnuit varstei Majestatii Sale. Margareta, Custodele Coroanei, si principele Radu vad in fiecare zi pe Majestatile Lor si raman in continuare in Elvetia, alaturi de rege si regina. Principesele Romaniei, fiicele Majestatilor Lor, vor programa in zilele care urmeaza deplasari in Elvetia pentru a-si vedea parintii. Ele sunt zilnic in legatura cu familia si urmaresc, cu tristete si cu speranta, evolutia starii de sanatate a tatalui lor”, precizeaza comunicatul.

Custodele Coroanei multumeste tuturor celor care au avut generozitatea de a trimite mesaje de incurajare regelui Mihai si reginei Ana.

”Familia Regala este miscata de profunzimea simtamintelor oamenilor fata de rege si Coroana, precum si de decenta si respectul cu care mass-media a reflectat tristul si ingrijoratorul eveniment”, se arata in comunicatul citat.

Consiliul Regal a luat nota de starea de sanatate a regelui Mihai I, care a fost supus recent unei operatii chirurgicale, suveranul afirmand, intr-un mesaj transmis miercuri, ca este sigur ca fiica sa „Margareta, Custodele Coroanei, va gasi intelepciunea si forta” de a-l reprezenta si de a duce la indeplinire toate actiunile sale publice.

„In ultimele saptamani, am primit vestea unui serios diagnostic medical. Aceasta situatie vine in anul in care Familia si tara sarbatoresc 150 de ani de la fondarea Dinastiei si a Statului Roman modern. Sunt sigur ca fiica mea, Margareta, Custodele Coroanei, va gasi intelepciunea si forta de a ma reprezenta si de a duce la indeplinire toate actiunile mele publice. Am cerut Consiliului Regal sa-si continue menirea si sa prezinte sfatul sau Custodelui Coroanei”, a transmis regele Mihai I.

Potrivit Biroului de presa al regelui Mihai I, diagnosticele puse de echipa medicala regelui Mihai sunt carcinom epidermoid metastazant si leucemie cronica.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.