Fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, si sotia sa, Priscilla Chan, au anuntat marti nasterea primului lor copil, o fetita, precum si ca doneaza 99% din actiunile pe care le detin noii lor fundatii, „Chan Zuckerberg Initiative”, informeaza AFP si Reuters.

„Vom dona 99% din actiunile noastre Facebook, evaluate in prezent la 45 miliarde de dolari, in timpul vietii noastre pentru a avansa aceasta misiune”, au scris parintii intr-o „Scrisoare catre fiica noastra Max”, postata pe Facebook si insotita de o fotografie a cuplului contempland copilul, noteaza AFP si Reuters.

„Ne-ai oferit un motiv sa ne gandim la cum ne-ar placea sa arate lumea in care speram ca vei creste”, ii scrie Zuckerberg micutei Max, anuntand ca toata averea lui, estimata la 45 de milairde de dolari, va fi transferata treptat fundatiei „Chan Zuckerberg Initiative”.

Pentru inceput, banii vor fi investiti in proiecte din domeniul educatiei, de promovare a potentialului uman si a egalitatii, dar si din domeniul cercetarii medicale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.