DeepText este cel mai recent robot dotat cu inteligenta artificala de la Facebook, care va putea intelege despre ce este vorba intr-un status si il va arata persoanelor interesate de acel subiect, ar putea distinge intre „Am nevoie de un taxi” si „Am coborat dintr-un taxi”, fie ar putea intelege ca vreti sa vindeti ceva si va formata automat detaliile. Acestea ar fi unele din principalele aptitudini ale noii tehnologii, scrie TechCrunch.

Viitorul robot cu inteligenta artificiala DeepText poate analiza mesajele din 20 de limbi cu o acuratete „aproape umana”, noteaza Engadget.

Reteaua de socializare vrea sa implementeze acest sistem, care poate analiza zeci de mii de postari pe secunda, cat de curand, scrie Digi24.

Ce inseamna acest lucru pentru utilizatorul obsnuit? Compania va putea sa indentifice ce scrieti intr-o postare, in mesaje, in completarea profilului ori pe alte pagini, toate acestea pentru a oferi sugestii mai bune si alte optiuni utile.

De exemplu, daca aveti nevoie de un taxi sau sa fiti luat de un cineva dintr-un anumit loc, Facebook va poate recomanda un anumit serviciu precum Uber sau Lyft.

Cheia acestui nou serviciu este sa distinga intre argouri, jargoane si alte utilizari ale limbajului, care pot deseori sa puna probleme inteligentei artificiale.

Facebook vrea prin aceasta tehnologie sa categoriseasca mai bine postarile imediat ce sunt create, dar si sa detecteze si sa filtreze continutul malitios, rasist sau care incita la ura.

Potrivit companiei, inteligenta artificiala deja gaseste mai multe fotografii care pot fi ofensatoare decat oamenii. Cu toate acestea, noua tehnologie are si implicatii in ceea ce priveste intimitatea utilizatorilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.