Facebook va lansa pentru toti utilizatorii o functie de prevenire a sinuciderilor care sa permita semnalarea continuturilor ce indica intentii de suicid si obtinerea de asistenta, a anuntat reteaua sociala miercuri.

„Cu ajutorul acestor noi instrumente, in cazul in care cineva posteaza pe Facebook ceva ce va nelinisteste, puteti contacta direct acest prieten si, de asemenea, il puteti ‘raporta’. Avem echipe in intreaga lume, 24 de ore din 24, care monitorizeaza aceste semnalari”, precizeaza reteaua sociala intr-un comunicat citat de AFP.

Aceasta functie a fost testata pana in prezent de unii utilizatori anglofoni.

Concret, membrii retelei sociale vor putea semnala un astfel de continut prin intermediul meniului drop-down, cu ajutorul caruia utilizatorii raporteaza deja postarile inadecvate. Potrivit Facebook, aceste semnalari vor avea prioritate fata de altele.

Reteaua sociala, care a dezvoltat aceste instrumente impreuna cu asociatii de prevenire a suicidului, ofera apoi mai multe optiuni persoanei care vrea sa-si ajute prietenul, cum ar fi trimiterea unui mesaj de sprijin redactat in prealabil, relationarea cu un prieten comun sau asociatie, detaliaza Nou York Times. De asemenea, contului raportat i se va propune un mesaj de sprijin cu mai multe optiuni (numere ale unor servicii de asistenta, trimiteri la site-uri de consiliere etc.).

Sursa: Agerpres

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.