Ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu, a declarat la finalul primei runde de dezbateri pe tema noii Legi a Educatiei ca este multumit de modul in care s-au desfasurat discutiile. Oficialul a precizat ca pana in 2020, programa scolara va fi modificata complet, iar anul scolar va incepe pe 5 septembrie, din anul scolar 2016-2017.

Ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu, a declarat intr-un interviu la digi24.ro ca din anul scolar 2016-2017, elevii se vor intoarce la scoala mai devreme de 15 septembrie.

„Exista o cerere sustinuta cu argumente si am apreciat din partea Consiliului Elevilor cererea de a incepe scoala mai devreme. Am apreciat maturitatea abordarii, cu atat mai mult cu cat solicitarea a venit din partea elevilor, dar impreuna cu precizarea ca nu doresc aplicarea acestui lucru din 2015. Au dorit aplicarea din 2016, ceea ce am luat in considerare in momentul in care am aprobat calendarul pentru 2015-2016, l-am finalizat pe data de 4 septembrie, astfel incat pe 5 septembrie sa inceapa urmatorul an scolar”, a precizat Sorin Cimpeanu.

Oficialul a declarat ca invatamantul obligatoriu ar putea fi stabilit la 12 clase, nu 10, cat sunt in prezent. „Un popor educat stie sa aiba grija mai bine si de sanatatea lui, si de prosperitatea lui, si de securitatea lui. Un popor educat este ceea ce ne dorim cu totii”, a spus ministrul Educatiei.

Intrebat daca prin invatamantul obligatoriu de 12 clase se va rezolva problema „poporului educat”, acesta a raspuns ca „evident”, dar, in acelasi timp trebuie modificata si programa scolara. „Evident ca asta este un lucru deja stabilit, modificarea programei scolare. Stim bine ca a fost revizuita curricula la clasele I-IV, iar in acest an va fi aprobat planul-cadru, urmand sa avem in 2016 curricula aprobata pentru clasele V-IX, pentru ca ne dorim sa avem in 2017 o programa scolara noua. 2018 la clasa a VI-a si a X-a, 2019 a VII-a si a XI-a, 2020 clasa a VIII-a si a XII-a”, a conchis Sorin Cimpeanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.