Acasă Stirile zilei Bani ANRE ne-a MINTIT. De cate ori se scumpeste in REALITATE curentul electric

ANRE ne-a MINTIT. De cate ori se scumpeste in REALITATE curentul electric

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Ajustarea anuntata de 0,26% la pretul reglementat al energiei electrice pentru consumatorii casnici nu a luat in calcul si impactul pe care exceptarea de la plata certificatelor verzi pentru marea industrie il are pentru populatie si firmele mici.

Adica 75 de milioane de euro pe an, pe care toti consumatorii de curent din Romania, mai putin fabricile energointensive, vor trebui sa-i acopere. In realitate, facturile vor creste, pe medie, cu 2 – 2,1% in acest an.

Consumatorii casnici si IMM-urile vor plati facturi, in medie, cu 1,8% mai mari in acest an din cauza legii care excepteaza de la plata certificatelor verzi marea industrie, potrivit studiului de impact aflat la dispozitia ANRE.

La acest procent se adauga majorarea de 0,26% deja anuntata de ANRE la sfarsitul anului trecut, provenita din liberalizarea piete de energie electrica pentru casnici si majorarea tarifelor de distributie, ceea ce duce ca majorarea tarifului la curent din acest an sa se apropie de 2% in acest an.

Prima factura in  care se va evidentia distinct impactul legii care excepteaza marea industrie de la plata certificatelor verzi este februarie, legea producand efecte de la 1 ianuarie.

Sursa: Realitatea
ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos