Acasă Sanatate Animalele, cei mai buni TERAPEUTI! Un baietel mut a inceput sa vorbeasca...

Animalele, cei mai buni TERAPEUTI! Un baietel mut a inceput sa vorbeasca datorita pisicii lui

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Animalele de casa sunt cei mai buni terapeuti, dovada sta un baiatel de sapte ani, din Marea Britanie, care suferea de mutism selectiv, a inceput sa vorbeasca datorita pisicii sale.

Mama lui Lorcan Dillon a ramas uimita atunci cand baietelul a rostit primele sale cuvine, la varsta de sapte ani: „Te iubesc”. Declaratia nu a fost facuta, insa, mamei sale, ci pisicii Jessi-Cat.

Lorcan era pe atunci un copil singuratic afectat de o boala numita mutism selectiv, din cauza careia nu putea sa vorbeasca sau sa isi exprime emotiile. Insa, dupa ce a legat o prietenie extraordinara cu pisica sa birmaneza, in varsta de doi ani, baietelul a inceput sa vorbeasca.

Povestea lor a primit premiul intai la Cat’s Protection Awards din Londra, luna trecuta, iar un videoclip cu cei doi care se joaca a strans peste 115.000 de vizualizari pe YouTube.

Iar Jessi-Cat iubeste la nebunie faima. „Cele mai multe pisici fug si se ascund in prezenta strainilor. Dar cand echipele TV erau aici, Jessi-Cat adora atentia. Pare ca intelege ca rolul ei este sa stea langa Lorcan. Cand se juca cu soldatii sai, a intins labuta si a impins unul dintre ei, pentru TV”, povesteste mama baiatului, Jayne.

„Aceasta pisica are un simt extraordinar al datoriei. Nu suporta sa nu stie ce face Lorcan si daca il aude razand, vine sa vada ce se petrece”, mai spune mama.

Cand Lorcan era bebelus plangea ca orice copil, insa cand strainii intrau in casa, se oprea. Cand a mai crescut, pe la patru ani, vorbea fara probleme acasa, insa la gradinita nu mai putea scoate un cuvant. Boala s-a amplificat pe masura ce crestea.

Mutismul selectiv afecteaza 1 din 1.000 de copii si este o tulburare psihologica cauzata de stres si de timiditate. Bolnavul poate sa vorbeasca, de cele mai multe ori, acasa, insa nu si in afara ei. In cazul lui Lorcan, el nu a mai putut sa comunice nici cu mama lui.

Dupa ce a sosit pisica Jessi-Cat, adusa special pentru el, Lorcan a inceput sa vorbeasca cu ea. Iar ea ii mieuna drept raspuns. In cele din urma, Lorcan a reusit sa comunice si cu altii.