Într-un comunicat al Consiliului regional din Sarajevo apare că actriţa americană Angelina Jolie, al cărui prim film ca regizoare, intitulat ”În ţara sângelui şi a mierii” prezintă violenţele suferite de femei în timpul conflictului din Bosnia (1992-1995), păstrând adevărul asupra evenimentelor legate de războiul din Sarajevo şi din Bosnia.

Cu ocazia numirii ca cetăţean de onoare Sarajevo a invitat-o pe actriţa să participe pe 3 mai la o ceremonie solemnă de acordare a premiului. Premiul este atribuit în fiecare an unor străini pentru contribuţia la promovarea omeniei, democraţiei şi toleranţei.

Filmul Angelinei Jolie, turnat în 2010, prezintă povestea de dragoste dintre o tânără musulmană şi un sârb, care se află în tabere opuse după izbucnirea conflictului. El a fost salutat de asociaţii ale victimelor musulmane ale războiului interetnic din Bosnia, fiind în acelaşi timp denunţat ca ”antisârb” de asociaţii sârbe.

Potrivit asociaţiilor locale, circa 20.000 de femei, în majoritate musulmane, au fost victime ale abuzurilor sexuale în timpul conflictului bosniac, în care au murit aproximativ 100.000 de oameni.

Andreea Mușatescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.