Angajatorii au creat 103.300 de noi locuri de munca in 2012, potrivit datelor de la Institutul National de Statistica, insa economia mai are de recuperat inca 510.000 de joburi pierdute din 2008 incoace.

Cele mai multe angajari au fost facute anul acesta de catre companiile care activeaza in domeniul constructiilor, care au raportat cu 37.600 de salariati mai multi de la inceputul anului, in industrie (+17.900 de angajari de la inceputul anului) si in agricultura (+10.400 de salariati).

„Avand in vedere caracterul sezonier al domeniilor precum constructiile si agricultura, numarul locurilor de munca va scadea cu siguranta incepand cu luna noiembrie si se vor mentine la nivel scazut toata perioada de iarna. Desi se prevede o scadere sezoniera, sectorul constructiilor a crescut semnificativ incepand cu primavara anului 2011, atingand varfuri impresionante in fiecare toamna”, este de parere Eliza Nechifor, marketing & communication coordinator in cadrul firmei cu activitati in domeniul resurselor umane ManpowerGroup.

Angajari mai putine, dar cel mai probabil cu contracte pe perioada nedeterminata s-au facut in domeniul IT, unde numarul de joburi noi a crescut cu 3.400 de la inceputul anului, si in telecom, sector in care s-au facut 2.300 de noi angajari.

Vezi Continuarea pe www.zf.ro!

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.