Acasă Stirile zilei Bani Angajatii fabricii Electrolux din Satu-Mare sunt în grevă generală de două săptămâni

Angajatii fabricii Electrolux din Satu-Mare sunt în grevă generală de două săptămâni

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Angajatii fabricii de aragazuri din Satu-Mare a grupului suedez Electrolux sunt in greva generala de doua saptamani, in conditiile in care negocierile pentru incheierea unui nou contract colectiv de munca de la finalul anului trecut au esuat, anunță finatistii.ro

Confederatia Sindicala Nationala (CNS) „Cartel ALFA” a anuntat ca sustine actiunea de protest a membrilor de sindicat de la Electrolux. „Urmarim cu atentie si ingrijorare situatia sindicalistilor de la Electrolux, care se afla in greva generala de doua saptamani, in conditiile in care cererile sindicalistilor si ale lucratorilor de la Electrolux, perfect justificate, nu si-au gasit nicio rezolvare”, a declarat, intr-un comunicat, presedintele CNS „Cartel ALFA”, Bogdan Hossu.

Conducerea fabricii Electrolux a luat marti decizia de a suspenda productia pentru trei zile. Aflati in greva generala, muncitorii s-au prezentat la lucru conform programului normal si au scandat lozinci impotriva conducerii, in fata portii de acces, pazita de agentii de securitate.

Conducerea Electrolux le-a oferit grevistilor o majorare de 90 de lei a salariului incepand cu 1 ianuarie, iar ulterior o majorare salariala de 50 de lei din ianuarie si o alta tot de 50 de lei incepand din septembrie 2012, insa sindicalistii au respins ambele propuneri.

Grupul suedez produce la fosta fabrica Samus din Satu-Mare, unde lucreaza aproximativ 1.200 de angajati, aragazuri sub marcile Zanussi si Electrolux.