Acasă Stirile zilei Andreea Marta, sotia sefului de cabinet al lui Blejnar, saltata de DIICOT...

Andreea Marta, sotia sefului de cabinet al lui Blejnar, saltata de DIICOT pentru proxenetism de lux

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Procurorii DIICOT le-au retinut, miercuri, pe Andreea Marta, si pe sora acesteia, Maria Magdalena Lungu, pentru constituire de grup infractional organizat cu preocupari pe linia proxenetismului si a prostitutiei, in vederea obtinerii de beneficii materiale injuste semnificative.

DIICOT a confirmat, pentru MEDIAFAX, ca la ora transmiterii acestei stiri cele doua surori au fost retinute, pentru 24 de ore.

Andreea Marta – sotia fostului sef de cabinet a lui Sorin Blejnar – a fost chemata pentru audiere de procurorii DIICOT intr-un caz de proxenetism, fiind acuzata de racolare de persoane cu o situatie materiala buna carora le-ar fi facilitat intalniri amoroase cu fete in Romania, dar si in Monaco, Elvetia, Italia.

Incepand cu anul 2010, Andreea Marta, sora sa, Maria Magdalena Lungu, Victoria S. si Valentin P. ar fi constituit intr-un grup criminal organizat in scopul savarsirii infractiunilor de proxenetism si prostitutie cu caracter transfrontalier, in sensul coordonarii unei retele de prostituate de lux, recrutate din randul tinerelor studente participante la diferite concursuri de modeling din Romania, informeaza Politia Romana.

Andreea Marta este sotia lui Codrut Marta, fostul sef de cabinet al fostului presedinte al ANAF, Sorin Blejnar. In 30 mai, Codrut Marta a fost dat in urmarire internationala, cand a fost introdusa si o alerta in sistemul informatic Schengen referitoare la cel a carui disparitie a fost semnalata de sotia sa, in urma cu cinci zile.

Intre timp, Codruta Marta a fost pus sub acuzare de procurorii anticoruptie, care, in 10 iulie, au obtinut un mandat de arestare preventiva pe numele sau pentru implicare in afaceri ilegale cu produse petroliere, prin care s-a prejudiciat statul cu peste 15 milioane de euro prin neplata accizelor si taxelor.

VEZI CE AVERE A DECLARAT IN 2009 CODRUT MARTA!

Miercuri, 18 iulie, politisti din cadrul Directiei de Combatere a Criminalitatii Organizate din IGPR si procurori DIICOT au facut trei perchezitii domiciliare la membri gruparii, doua in Bucuresti si una in Calarasi, si au pus in executare si mandate de aducere in fata organelor de ancheta competente a mai multor persoane.

Astfel, procurori din cadrul Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT)-Structura Centrala, impreuna cu ofiteri de politie judiciara din cadrul IGPR-DCCO, au procedat la destructurarea unui grup infractional organizat cu preocupari pe linia proxenetismului si a prostitutiei, in vederea obtinerii de beneficii materiale injuste semnificative.

Concret, spune DIICOT, incepand cu anul 2010, surorile Andreea Elena Marta (fosta Lungu), de 28 ani, si Maria Magdalena Lungu, de 38 de ani, au coordonat aceasta grupare, procedand la racolarea persoanelor cu o situatie materiala foarte buna, carora le-au facilitat intalniri cu diferite tinere in vederea practicarii prostitutiei, in schimbul unor importante sume de bani.

Activitatile de prostitutie – proxenetism au avut loc in principal pe teritoriul Romaniei, in municipiile Bucuresti, Tulcea, Brasov si Calarasi, dar si in alte tari – Italia, Elvetia, Principatul Monaco.

Tinerele ce practicau prostitutia erau racolate de catre membrii gruparii, din randul persoanelor cu un aspect fizic atragator, participante la diferite concursuri de frumusete sau prezentari de moda, selectia fiind riguroasa, in principal, datorita faptului ca beneficiarii prestatiilor sexuale proveneau din randul persoanelor publice, mediul oamenilor de afaceri, diferiti cetateni straini potenti financiar sau persoane din lumea mondena.

„Clientii erau racolati de catre membri gruparii din mediul oamenilor de afaceri, politicieni si sportivi, care erau dispusi sa cheltuiasca sume foarte mari de bani, prin organizarea unor petreceri private, in special in strainatate si in cluburi exclusiviste”, precizeaza Politia Romana, intr-un comunicat remis presei.

Potrivit politiei, activitatea retelei se manifesta atat pe plan intern (cu precadere in municipiul Bucuresti) si imprejurimi, cat si in plan extern in destinatii precum Monte Carlo, Nisa, Milano sau Dubai. Sumele incasate, deosebit de importante, erau insusite in cea mai mare parte de catre membri gruparii, prostituatele fiind platite cu sume in jur de 300-500 de euro.

„In urma investigatiilor efectuate, in baza delegarii autoritatilor judiciare competente, au fost identificate 30 de prostituate, o parte dintre acestea fiind deja audiate, care intretineau raporturi sexuale in folosul grupului infractional organizat. Gruparea era coordonata de catre surorile Andreea Elena Marta si Maria Magdalena Lungu, cu sprijinul Victoriei S. si a lui Valentin P., care recrutau, plasau si transportau prostituatele la adresele clientilor sau in locuri in care se desfasurau petreceri private.

La sediul DIICOT-Structura Centrala au fost conduse, in vederea audierii, mai multe persoane, urmand ca fata de acestea, dupa finalizarea audierilor, sa se dispuna masurile legale, a precizat Directia.

Sotul Andreei Marta, Codrut Alexandru Marta, a fost dat in urmarire nationala dupa ce disparitia a fost semnalata la Politie, in 25 mai, de nevasta acestuia, care a precizat ca ultima data barbatul ei a fost vazut in 21 mai 2012.