Acasă Stirile zilei ANCHETA INTERNA la Airbus Germania privind niste CONTRACTE DUBIOASE incheiate cu Romania...

ANCHETA INTERNA la Airbus Germania privind niste CONTRACTE DUBIOASE incheiate cu Romania si Arabia Saudita!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Airbus Defence and Space a lansat o ancheta interna vizand niste contracte dubioase incheiate cu Arabia Saudita si Romania, fiind efectuate perchezitii in Germania la solicitarea Parchetului din Munchen.

„Am lansat o ancheta interna”, a declarat pentru AFP un purtator de cuvant al societatii – filiala cu sediul in Germania a Airbus Group. El a confirmat efectuarea mai multor perchezitii in Germania, in octombrie, dezvaluite marti de presa germana.

„Airbus doreste sa coopereze deplin cu autoritatile”, a ajutat el.

Suspiciuni de coruptie vizeaza contracte incheiate cu Arabia Saudita si Romania, a confirmat pentru AFP Parchetul din Munchen.

„Mai putin de zece persoane sunt vizate de ancheta”, a precizat el, fara sa confirme valoarea contractelor incriminate, evaluata la trei miliarde de euro de catre presa germana.

Documente confiscate „urmeaza acum sa fie examinate”, a anuntat un purtator de cuvant al parchetului, care nu a fost in masura sa evalueze durata acestui proces.

Divizia pentru Aparare a Airbus Group, care se numea pe atunci EADS, a obtinut in 2009 un contract in valoare de aproximativ doua miliarde de euro cu Arabia Saudita pentru a-i furniza grilaje de protectie si tehnica de supraveghere ultramoderna pentru cei aproximativ 9.000 de kilometri de frontiera, scrie in editia de miercuri cotidianul Süddeutsche Zeitung.

Anchetatorii au perchezitionat in octombrie sedii Airbus Defence and Space la Ottobrunn si Unterschleissheim, in apropiere de Munchen, dar si la Ingolstadt, Ulm si Friedrichshafen, orase care se afla tot in sudul Germaniei, potrivit ziarului.

Sursa: mediafax.ro