In Statele Unite ale Americii se duce o lupta asidua intre sustinatorii homeopatiei si producatorii de medicamente  care considera homeopatia o stiinta falsa, o gluma ale carei medicamente nu ar trebui sa fie prezente in farmacii.

 

In Statele Unite, medicamentele homeopatice nu sunt supuse reglementarilor FDA (Administratia pentru Hrana si Medicamente) si pot fi cumparate fara reteta din orice farmacie.

Criticii acestor remedii au cerut de mai multa vreme reglementarea medicamentelor homeopatice care, sustin acestia, nu isi au locul alaturi de medicamentele conventionale. Cei care combat acest gen de tratament sustin ca pastilele homeopatice contin mai mult zahar, valoarea lor medicala fiind cel putin nula.

Homeopatia, al carei pionier a fost medicul german Samuel Hahnemann, in secolul al 18-lea, se bazeaza pe principiul ca o boala poate fi tratata cu o substanta foarte diluata a ceea ce a generat boala respectiva.

Autoritatile americane se confrunta, in ultima vreme, cu un lung sir de plangeri care reclama efectele secundare asociate acestor medicamente. Peste 130 de persoane au depus plangeri in care raportau pierderea mirosului, in urma administrarii a trei din medicamentele homeopatice recomandate pentru raceli.

Cercetari legate de eficienta medicamentelor homeopatice s-au efectuat in Australia, Marea Britanie si SUA iar concluziile au fost ca remediile homeopatice ajuta in mult prea mica masura.

Ceea ce eventual ajuta este un tratament personalizat pentru fiecare pacient in parte si numai pentru boli usoare, cu toate ca mai trebuie luat in calcul si efectul placebo, a spus Luana Colloca, profesor la Universitatea din Maryland.

Multi confunda medicamentele homeopatice cu suplimentele alimentare sau cu medicamentele conventionale care conduc la confuzii si eventuale intoxicatii.

Reprezentantii metodei homeopatice, pe de alta parte, apara industria si reglementarile actuale.

Cei care consuma medicamente homeopatice sunt mai preocupati de sanatatea lor si aloca mai mult timp sa se informeze asupra variantelor de tratament pe care le au, sustin adeptii acestei metode de tratament.

In Romania medicamentele homeopate trebuie sa aiba avizul Ministerului Sanatatii iar comercializarea lor este reglementata de Agentia Nationala a Medicamentului.

sursa: jurnalul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.