Acasă World Americanii le-au dat un ultimatum celor din Serbia in privinta Ucrainei

Americanii le-au dat un ultimatum celor din Serbia in privinta Ucrainei

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

SUA a cerut Serbiei sa se fie pe aceeiasi linie cu Uniunea Europeana in privintal crizei din Ucraina, intr-o scrisoare trimisa premierului sarb Aleksandr Vucici si care vine cu o zi inainte sosirea in Belgrad a ministrului rus de Externe, Serghei Lavrov.

 

„Criza din Ucraina nu face decat sa consolideze sustinerea noastra pentru Europa. (…) Mizez pe spiritul dumneavoastra de lider pentru a fi sigur ca Serbia va fi de partea partenerilor europeni in afirmarea principiilor internationale”, se arata in scrisoarea trimisa Belgradului de vicepresedintele SUA, Joseph Biden.

Luni, ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, incepe o vizita oficiala la Belgrad.

Joe Biden a subliniat ca Serbia „depune eforturi pentru obtinerea drepturilor si privilegiilor pe care le aduce aderarea la Uniunea Europeana”, reamintind ca Belgradul va detine presedintia Organizatiei pentru Securitate si Cooperare in Europa in 2015.

De la intensificarea crizei in Ucraina, in noiembrie 2013, Serbia, candidat la integrarea europeana, oscileaza intre indeplinirea criteriilor solicitate de Bruxelles si mentinerea relatiilor bune cu Rusia, noteaza AFP.

Rusia a sustinut Belgradul in numeroase dosare internationale sensibile, inclusiv in problema Kosovo, Moscova refuzand sa recunoasca independenta fostei provincii sarbe.

Lavrov, asteptat la Belgrad pentru o vizita de doua zile, va discuta cu ministrul sarb de Externe, Ivita Dacici, despre pozitia Serbiei fata de criza din Ucraina. La nivel formal, Serbia a anuntat ca are o pozitie neutra fata de criza ucraineana. Sursa: mediafax.ro

 

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos