Acasă World Americanii intervin din nou in Golful Persic. Avioanele survoleaza Irak-ul

Americanii intervin din nou in Golful Persic. Avioanele survoleaza Irak-ul

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Portavionul George H.W. Bush va fi trimis in Golful Persic de catre armata americana si va fi pus in stare de alerta in cazul in care presedintele SUA, Barack Obama, decide efectuarea de raiduri aeriene deasupra Irak-ului.

 

Presedintele Barack Obama a declarat ca nu vor fi trimise efective militare terestre in Irak, precizand ca exista alte optiuni. „Nu vom trimite efective militare combatante in Irak, dar am cerut echipei de consilieri in materie de securitate nationala sa pregateasca un eventai de optiuni pentru sustinerea fortelor de securitate irakiene”, a declarat Obama de la Casa Alba, subliniind ca „fara un efort politic, orice actiune militara va fi sortita esecului”.

In paralel, Obama a indemnat liderii comunitatilor religioase din Irak sa puna capat disensiunilor.

Grupul Stat Islamic in Irak si Levant (SIIL), afiliat retelei teroriste Al-Qaida, a promis, intr-o inregistrare video, ca va ocupa orasul Bagdad, dupa ce a obtinut controlul asupra provinciilor Ninive si Tikrit. „Avem conturi de reglat”, a declarat Abu Mohammed al-Adnani, purtatorul de cuvant al SIIL, transmitand un avertisment clar Administratiei siite de la Bagdad. „Nu renuntati la nici macar un centimetru din teritoriile cucerite! Continuati marsul! Lupta nu a inceput inca, dar va fi la Bagdad”, a spus liderul insurgent, citat de USA Today. Al-Adnani a promis ca insurgentii sunniti vor ocupa si orasele sudice Kerbala si Najaf, unde exista locuri considerate sacre de catre musulmanii siiti. Insurgentii sunniti detin deja controlul asupra oraselor Mosul, Tikrit, Fallujah si, partial, asupra orasului Ramadi. Premierul Irakului, Nuri al-Maliki, a cerut Parlamentului de la Bagdad sa decreteze starea de urgenta.

Sursa: mediafax.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos