Ambasadorul Olandei, Matthijs Van Bonzel, a declarat în cadrul unei dezbateri organizate de Consiliul Superior al Magistraturii, că mesajul pe care speră să-l transmită Parlamentului, în septembrie, este că e mai bine sã se lucreze cu România în Schengen decât sã fie lăsată pe dinafară ”pentru cã spaţiul de liberă circulaţie nu funcţionează corespunzător la nivel intern”.

Acesta a afirmat:

„Acesta este mandatul meu şi asta trebuie să transmit eu în septembrie Parlamentului. Noi trebuie să spunem că da, România este gata. Cooperăm excelent la toate nivelurile aşa cum am dori să cooperăm cu toate statele europene iar acesta este mesajul pe care sperăm să-l folosim ca să convingem Parlamentul: că e mai bine să lucrăm cu România în Schengen decât s-o lăsam pe dinafară pentru că Schengen-ul nu funcţionează corespunzător la nivel intern.”

1 COMENTARIU

  1. stii ceva? eliminarea sniatotarii la frontiera a trenurilor este o chestie misto asta inseamna ca sistemele feroviare devin interoperabile si ca CFR va fi dotat cu locomotive performante mdah un element de strategie regionala, o chestie de dreapta daca privesti din punctul de vedere al libertatii de circulatiesi mai stii ca, de exemplu, trenurile de mare viteza italiene nu puteau folosi pana de curand infrastructura franceza datorita conceptiei diferite a locomotivelor?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.